Så mye koster hytta deg

Hytteprisene er lave, renten er enda lavere. Men det er slett ikke sikkert det lønner seg å kjøpe.

HELÅRSBRUK: Hytte på fjellet er populært, og kan fint brukes hele året, slik som her, på Ustaoset, midt mellom Oslo og Bergen. Foto: ALL OVER PRESS
HELÅRSBRUK: Hytte på fjellet er populært, og kan fint brukes hele året, slik som her, på Ustaoset, midt mellom Oslo og Bergen. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interessen for fjellhytter er økende, viser tall fra eiendomsmeglerforbundet Eiendom Norge. Det siste året har det blitt solgt 3 058 hytter på fjellet, sammenliknet med 2 806 for samme periode året før. Dette er en økning på 9 prosent. Prisene har i snitt økt med 6 prosent.

Det er kanskje ikke så rart: Dagens lave renter gjør det ekstra gunstig dersom en må låne store deler av beløpet.

Som en ekstra bonus har omleggingen av systemet for fastsetting av ligningsverdi for boliger gjort det mer gunstig å investere i en fritidsbolig enn i en sekundærbolig, gitt at du kommer i en formuesskatteposisjon.

Likevel bør du tenke deg om to ganger før du investerer i en fritidsbolig.

Så mye koster hytta deg

Verdien av å eie en hytte du kommer tilbake til, år etter år, selv når barndomshjemmet er solgt, og du selv har flyttet fire ganger de siste tyve årene, er uvurderlig. Kostnadene er lettere å ha kontroll på.

Med Dinsides hyttekalkulator kan du regne ut nøyaktig hvor mye det koster deg å ha hytte - hvert år. Dette er den rene kostnaden ved bare å eie en hytte. I tillegg kommer kommunale avgifter, og en rekke kommuner krever også inn eiendomsskatt på fritidsboliger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer