Så mye koster hyttesommeren deg

Trodde du en uke på hytten er det samme som billig ferie?

Foto: Tor Henning Støldal/Ifi
Foto: Tor Henning Støldal/Ifi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har ennå ikke forårsaket de største økonomiske konsekvensene for de fleste nordmenn. Snarere tvert imot. Rekordlave renter har gitt de fleste mer å rutte med.

Likevel henger dystre spådommer om arbeidsledighet over oss, og det er nok en del som tenker at de skal spare inn på feriebudsjettet i år, i tilfelle dette skulle ramme dem. Og når vi skal ha en billig ferie, da drar vi på hytten.

Men vet du egentlig hvor mye det koster deg å ha hytte?

Billig hyttesommer

Med vår hyttekalkulator kan du regne ut nøyaktig hvor mye det koster deg å ha hytte - hvert år. Dette er den rene kostnaden ved bare å eie hytten. I tillegg kommer kommunale avgifter, og en rekke kommuner krever også inn eiendomsskatt på fritidsboliger.

Strandlinjen som koster ekstra mye: Kommunene med hytteskatt

La oss ta eksempelfamilien på fire. De bor i Akershus, og har arvet en hytte på Sørlandet. Den ganske beskjedne hytten med strandlinje ligger idyllisk til ytterst i skjærgården, med strandlinje og nøst. Og har en verditakst på rundt 3 millioner kroner. Årlige vedlikeholdskostnader beregnes til rundt 20.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer