Strømforbruk i boligen

Så mye strøm bruker dingsene i hjemmet ditt

Vi har målt alt fra mobilladere til robotstøvsugere.

ROBOTSTØVSUGEREN: Mens en vanlig støvsuger trekker rundt 900 watt under bruk, bruker denne batteridrevne robotstøvsugeren rundt 35 watt når den lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ROBOTSTØVSUGEREN: Mens en vanlig støvsuger trekker rundt 900 watt under bruk, bruker denne batteridrevne robotstøvsugeren rundt 35 watt når den lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi i Dinside har ofte fokus på saker om strømsparing, og har blant annet tatt for oss sparetiltakene som fungerer - og dem som ikke gir fullt så god effekt.

Tidligere har vi beregnet hvor mye strøm de ulike apparatene i en gjennomsnittlig husholdning bruker i løpet av ett år. Vi har også regnet på hvordan du kan redusere utgiftene til oppvarming og nedkjøling, og skrevet mye om LED-pærer kontra halogen- og glødelamper.

Men hva koster apparatene våre her og nå? Med andre ord: Hvilke kan vi med fordel skru av og hvilke bør vi bruke mindre for å redusere utslaget på strømregninga neste måned?

Slik målte vi

For å finne ut dette gikk vi først til innkjøp av en energimåler fra Clas Ohlson, men vi har senere begynt å bruke Samsungs smartkontakt i SmartThings-serien.

Disse to målerne koster mellom 200 og 299 kroner, og du kan kanskje ikke forvente vitenskapelig nøyaktighet – vi er klar over at det finnes mange feilkilder her.

Blant annet at mange apparater bruker mye effekt i en oppstartsfase, for så å flate ut gradvis til et lavere nivå. Ladere viser for eksempel høyere verdier når batteriet er tomt enn når den nærmer seg slutten av ladesyklusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer