Så mye tid tar de ulike delene av salgsprosessen

Dette er de vanligste trinnene i en salgsprosess, og hvor mye tid meglerne i praksis bruker på dem.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tatt hensyn til at flere av oppgavene er rutiniserte og automatiserte, og ofte tar kortere tid enn det meglerne selv vil hevde.

Forarbeid: Befaring og salgsmøte med de som skal selge boligen. Dette er for å få oppdraget. Ofte gir de en verdivurdering her eller etterpå. Meglerne må dra til kundenes bolig, noe som tar tid. Tidsbruk: To timer.

Salgsmateriell: Å lage salgsoppgave/prospekt pluss annonser til avis og Internett. Sekretærer gjør ofte dette. Standardformuleringer annonse- og prospektmaler ligger klare. Tidsbruk: To timer.

Papirarbeid: Tinglysning av skjøte, bestilling av takstmann og innhenting av annen dokumentasjon. Tidsbruk: En time. MEN: Her kan de koste gjennom 10 oppdrag på en tur.

Visninger: Tre visninger på en time hver. Meglerne er ofte tilstede på den første visningen, mens visningsassistentene overtar på visningene i helgene. Siden assistentene har lav lønn, reduserer dette kostnadene. Tidsbruk: To - tre timer.

Budrunden: Budrunden tar ofte en dag eller to, men beslaglegger nok ikke mer enn en til to timer i effektiv behandling. Det kan ta mindre tid i gode tider, og mer tid i dårlige tider. Meglerne fungerer i praksis som salgsfremmende mellommenn mellom budgiverne. Av og til sjekker de budgivernes finansiering. Tidsbruk: To til fire timer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer