Rengjøre vaskemaskin

Så ofte bør vaskemaskinen renses

Benytter du ofte temperaturer på 30 og 40 grader når du vasker klær? Da bør du være ekstra obs på dette.

RENGJØRING: Vasker du mye klær på 30 og 40 grader, kan dette gi rom for bakterievekst. Video: Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaskemaskinen bør rengjøres jevnlig, for dersom du ikke passer på dette, kan dårlig vedlikehold på sikt skade både maskinen og klærne du vasker i den.

Her får du vite hvordan og hvor ofte vaskemaskinen bør rengjøres.

Bakterievekst

Det er avhengig av bruk, men vaskemaskinen bør rengjøres tre-fire ganger i året. Er du ekstra flink, én gang per måned, anbefaler Vardan Gevorgyan, Nordic category manager hos Whirlpool:

- En vaskemaskin blir ofte benyttet med vaskeprogram på 30 og 40 grader. Dette gir rom for bakterievekst og vil etter hvert avgi en vond og sur lukt, sier Gevorgyan til Dinside.

Bakterier kan da sette seg i maskinens ytterste trommelhus som ofte er av plastmateriale og kan være vanskelig å få bort, ifølge Gevorgyan.

Slik renser du vaskemaskinen

For å forhindre bakterievekst er det viktig å kjøre en tom maskin på bomullsprogram ved 90-95 grader med jevne mellomrom for å få fjernet disse bakteriene, understreker Gevorgyan.

Øistein Jamtveit, brukerveileder hos Miele, anbefaler at du også legger til en dose av et maskin- rengjøringsmiddel samtidig som du følger bruksanvisningen under «Rengjøring og stell».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer