Så senga di knirker?

Av lyder på soverommet er knirking den nest verste

Så senga di knirker?
Publisert
Sist oppdatert

Den verste lyden på soverommet er snorking, men knirking i senga kommer som en god nummer to. Spesielt når den du deler seng med alltid skifter stilling akkurat i det du holder på å sovne og det høres ut som om senga spjæres...

Dessuten foregår det iblant andre øvelser i senger, som gjerne innvolverer tildels heftige bevegelser hos aktørene. Dette kan få knirkingen til å nå slike høyder at det blir et punkt på dagsorden i borettslaget hvis man er riktig uheldig, eller svært aktiv. Eller begge deler. (En løsning er å ikke gi seg før senga bryter sammen, da er problemet ikke bare løst, men eliminert.)

Hvor vár man er på lyder er både individuelt og situasjonsbetinget. Noen sovner uansett tid og sted bare de får anledning, andre må gjennom ritualer som ikke tåler avvik. Og knirking er ikke med på lista over søvnutløsende faktorer.

Så hva kan du gjøre for å ikke få en seng som knirker?

Sjekk disse sengene!

Hva skyldes knirking?

Knirking kommer av at to (eller flere) deler ikke sitter så fast sammen som de skal, slik konstruksjonen er tenkt. Når konstruksjonen belastes gnir flatene mot hverandre og begge eller den ene delen settes i vibrasjoner. Denne kan være i form av gnissing, men når kontakten mellom flatene slipper og tar tak igjen med relativt høy frekvens får vi det vi kaller knirking, som altså kan ses på som en slags pulserende gnissing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer