Så smalt og smart kan et hus bli

Trange steder krever trange hus. Eller gjør de egentlig det?

LURT AV UTSIDA: Det trange, smale huset ser overraskende romslig ut på innsiden - selv om det naturligvis hjelper å kutte ut sofaen ... Foto: Hiroshi Tanigawa
LURT AV UTSIDA: Det trange, smale huset ser overraskende romslig ut på innsiden - selv om det naturligvis hjelper å kutte ut sofaen ... Foto: Hiroshi Tanigawa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Japanerne er flinkere enn de fleste til å utnytte plassen rundt seg. Det er ikke tilfeldig at det er nettopp de som har gitt oss knøttsmå kapsel-hotellrom som så vidt rommer én person, og det er antakeligvis heller ikke tilfeldig at de har klart å presse inn 13.2 millioner innbyggere i hovedstaden Tokyo, fordelt på snaue 2.200 kvadratkilometer.

Dette lille, smale huset ligger i Suginami, én av Tokyos 23 bydeler. Den har en befolkningstetthet på nesten 16.000 personer per kvadratkilometer, og da gjelder det å utnytte hver eneste lille centimeter. Det er akkurat det arkitektene hos Mizuishi Architect Atelier har gjort, og resultatet er strålende.

Beskjeden tomt - beskjeden bolig

Huset på to etasjer er bygget på en trekanta(!) tomt, som ikke måler mer enn 52.14 kvadratmeter. Huset er enda mer beskjedent, og er oppført på en flate som måler utrolige 29.07 kvadratmeter (viktig å få med de siste 0.07 kvadratene).

Tomta ligger i enden av en blindvei, hvis eneste fluktrute (vi liker det dramatisk) er en liten gangbro. Den krysser kanalen som renner parallelt med husets langvegger, og som helt sikkert gir de tre beboerne - et ektepar og deres lille datter - en viss dramatikk ved kraftige regnskyll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer