Saft og eddik tar knekken på maur og ugress

Kjøkkenskapet kan inneholde de beste produktene mot vanlige hageplager.

DETTE ER ALT DU TRENGER: Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL
DETTE ER ALT DU TRENGER: Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Det er ikke kun din egen virketrang som vekkes til live med våren. Mens du vil komme i gang med hagearbeide og beising og maling, er det også andre og mer uvelkomne ting som våkner til liv, som maur og ugress.

De fleste av oss liker hverken ugress i hagen eller maur for nært innpå huset. Men både maurmiddel og ugressmidler er dyrt - og det er ikke alltid de virker like bra.

Dessuten kan du ha midler som fungerer vel så godt stående på kjøkkenet: Her er tre ting fra kjøkkenskapet som kan gjøre underverker i hagen.

LES OGSÅ: Fungerer det å svi bort ugresset?

#1: Saft

Saft kan brukes til mye mer enn innvortes bruk, i alle fall den sukkerfrie typen:

Fun Light kan hjelpe deg med å bli kvitt ubudne gjester, nærmere bestemt maur, fra hagen.

LES MER: Stopp mauren før den går inn

SAFT: Fun Light er billig og effektivt mot maur. Foto: KRISTIN SØRDAL
SAFT: Fun Light er billig og effektivt mot maur. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merSkadedyrekspertene råder deg til å vippe på steiner i hagen og se etter maur og egg - for om mulig å få stanset invasjonen før den egentlig har startet. Maur som kommer inn og under hus kan gjøre store skader, og kan være vanskelig å bli kvitt.

Det beste er å stoppe dem før de tar seg inn i huset, dette kan du gjøre ved hjelp av Fun Light:

Hell saft på steder der du ser stor mauraktivitet. Bruk gjerne et litt sterkere blandingsforhold enn det står på flaska.

2: Eddik

Eddik blandet med vann, er et helt fantastisk ugressmiddel.

Dinside har selv testet det, og det fungerte helt supert.

EDDIK: Eddik tar ugresset, enkelt og effektivt. Foto: KRISTIN SØRDAL
EDDIK: Eddik tar ugresset, enkelt og effektivt. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merFremgangsmåten er ganske enkel: Bland én del eddik og to deler vann, spray på ugresset og la det virke. Du må bruke 35 prosent eddik.

Dette bør gjøres når det er tørt i været, slik at eddikvannet får tid på seg til å virke.

KLIKK HER for å se akkurat hvor godt det faktisk virker!

Du kan også bruke eddik til å fjerne jordslag, som for eksempel fra terrassemarkiser eller tekstiler som har blitt liggende ute i vinter. Du legger det ganske enkelt i bløt i en eddikblanding, før du vasker eller spyler det på vanlig måte.

Dinside har testet det, og det tok en god del av jordslagflekkene på våre tekstiler - selv om de riktignok ikke ble helt borte.

LES MER: Eddik mot jordslag

EDDIK #2: Eddiken tar også jordslagflekker. Foto: KRISTIN SØRDAL
EDDIK #2: Eddiken tar også jordslagflekker. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer#3: Salt

Salt har mange bruksområder, også i hagen. Dinside har tidligere skrevet om at du kan bruke det til å ta knekken på mordersneglene.

Men salt kan også brukes som ugressmiddel:

Rør ut grovsalt i varmt vann. Bruk en hagekanne for å vanne ugresset. Det skal ta knekken på ugresset på veldig kort tid.

Du trenger cirka en halv pose grovsalt fra butikken på en hagekanne med vann.

Som med eddik-trikset, bør du også her være forsiktig med hvor du heller blandingen; du vil ikke helle det på gress du vil bevare.

SALT: Bland salt og vann på en hagekanne og hell på ugress - det skal ta livet av de uønskede vekstene. Foto: DENIS & JULIA POGOSTINS/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX
SALT: Bland salt og vann på en hagekanne og hell på ugress - det skal ta livet av de uønskede vekstene. Foto: DENIS & JULIA POGOSTINS/SHUTTERSTOCK/NTB SCANPIX Vis mer

Artikkelen har vært publisert tidligere. Sist oppdatert 22. april 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer