Saft og eddik tar knekken på maur og ugress

Kjøkkenskapet kan inneholde de beste produktene mot vanlige hageplager.

DETTE ER ALT DU TRENGER: Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL
DETTE ER ALT DU TRENGER: Bekjemp hageplager som maur og ugress med disse midlene fra kjøkkenskapet. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Det er ikke kun din egen virketrang som vekkes til live med våren. Mens du vil komme i gang med hagearbeide og beising og maling, er det også andre og mer uvelkomne ting som våkner til liv, som maur og ugress.

De fleste av oss liker hverken ugress i hagen eller maur for nært innpå huset. Men både maurmiddel og ugressmidler er dyrt - og det er ikke alltid de virker like bra.

Dessuten kan du ha midler som fungerer vel så godt stående på kjøkkenet: Her er tre ting fra kjøkkenskapet som kan gjøre underverker i hagen.

LES OGSÅ: Fungerer det å svi bort ugresset?

#1: Saft

Saft kan brukes til mye mer enn innvortes bruk, i alle fall den sukkerfrie typen:

Fun Light kan hjelpe deg med å bli kvitt ubudne gjester, nærmere bestemt maur, fra hagen.

LES MER: Stopp mauren før den går inn

Skadedyrekspertene råder deg til å vippe på steiner i hagen og se etter maur og egg - for om mulig å få stanset invasjonen før den egentlig har startet. Maur som kommer inn og under hus kan gjøre store skader, og kan være vanskelig å bli kvitt.

Det beste er å stoppe dem før de tar seg inn i huset, dette kan du gjøre ved hjelp av Fun Light:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.