Noe av det kjedeligste som fines er når du nylig har åpnet matvarer, som blir dårlig etter kort tid. Det finnes likevel en superenkel løsning til dette problemet.
– Poser med ferdig kuttet salat er veldig praktiske når det skal gå fort med tilbehøret til middagen. Blir det rester til overs, ikke la dem gå til spille. Med noen enkle tips, kan du få ferdigsalaten til å vare mye lenger, sier MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.
Hun forteller at dersom du kjøper en pakke med ferdigsalat noen dager før du skal bruke den, må du passe på å legge den på et sted i kjøleskapet hvor det ikke er for kaldt. Fryser salaten, blir den myk og udelikat, så pass på at den ikke ligger bakerst inn mot veggen på kjøleskapet.
– Trikset med salat, er at den trenger fuktighet for å holde seg sprø og frisk, samtidig som det ikke må bli for mye fuktighet – da kan den råtne raskere.
Ziplock og tørkerull
Et supertriks er å bruke ziplock-pose og tørkepapir. Dersom du tar salaten ut av posen, kan du skylle og tørke den godt. Så legger du litt tørkepapir inni en ziplock-pose. Dette papiret skal forhindre at salaten forderves raskere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger