Salgsbløff fra Notar?

Har du sett Notars nye symbol i boligannonsene? Det lille gule symbolet betyr at boligen er "boligdeklarert", men betyr det egentlig noe som helst?

Publisert
Sist oppdatert

Umiddelbart tror man at det er ett nytt kvalitetsstempel - noe nytt og spesielt - når man ser det lille gule symbolet i Notars boligannonser. Kanskje en spesielt lekker bolig, noe helt for seg selv?

Likevel må man lete litt før man finner forklaringen: Det nye symbolet betyr at boligen er såkaldt "Boligdeklarert".

Både for kjøper og selger

Men hva betyr egentlig dette, hvis noe i det hele tatt?

- Boligdeklarert er et produkt som er spesialtilpasset kjøper og selger i forhold til Avhendingsloven. Tidligere benyttet vi bare eierskifteforsikring, men den fungerte ikke godt nok. Boligdeklarert er et produkt som skal ivareta både kjøper og selger, sier informasjonsansvarlig i Notar, Eivind Rodem.

KLIKK HER FOR Å LESE HVA NOTAR SKRIVER OM PRODUKTET BOLIGDEKLARERT

Men er dette ikke noenlunde det samme som en tilstandsrapport?

- Jo, men i tillegg er det en forsiking for at det ikke foreligger vesentlige feil og mangler på boligen, og som gjelder i litt over fem år, sier han.

Men er det ikke slik at det er vanskelig å sjekke alt. For eksempel har jeg sett en boligdeklarering på en bolig hvor det under flere punkter var notert at det ikke var mulig å si noe om dette punktet. Og i så fall er det kanskje ikke så mye verdt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.