Salmonella i kjøttdeig og kjøtt

Salmonella: Kan komme flere tilbaketrekkinger

Funn av salmonella i kjøtt og kjøttdeig har ført til flere tilbakekallinger. Og flere kan komme. Mistenker du sykdom etter å ha spist kjøtt som kan ha inneholdt salmonella, bør du kontakte lege.

KAN KOMME FLERE SALMONELLA-FUNN: Funn av salmonellabakterier har ført til at flere har blitt syke og innlagt på sykehus den siste tiden. Flere kjøttprodukter er trukket fra markedet - og Mattilsynet undersøker om flere produkter må trekkes tilbake. Symptomer på salmonellose er diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og eventuell feber. Foto: NTB
KAN KOMME FLERE SALMONELLA-FUNN: Funn av salmonellabakterier har ført til at flere har blitt syke og innlagt på sykehus den siste tiden. Flere kjøttprodukter er trukket fra markedet - og Mattilsynet undersøker om flere produkter må trekkes tilbake. Symptomer på salmonellose er diaré, hodepine, magesmerter, kvalme og eventuell feber. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er funnet salmonellabakterier i flere kjøttprodukter og kjøttdeig som stammer fra Tyskland. Dette har ført til at minst 22 mennesker har blitt syke, og 10 av disse har vært innlagt på sykehus.

Nå undersøker Mattilsynet om også flere produkter må trekkes tilbake.

Kjøttproduktene som er trukket fra markedet hittil, er flere typer kjøttdeig, karbonadedeig, biffer og fileter (ekstern lenke).

Trygt å handle kjøtt nå?

Mattilsynet oppfordrer folk til å sjekke varene de kan ha i kjøleskap eller fryser, opp mot informasjonen om de tilbakekalte produktene. Du kan finne en oversikt over alle tilbakekallingene på matportalen.no. Der vil det også komme informasjon dersom tilbakekallingen utvides til å gjelde flere produkter.

- Kan man føle seg trygg på at det kjøttet man nå kjøper i butikken, er trygt?

- Det har blitt gjort et omfattende sporingsarbeid, som har ført til at en rekke produkter er trukket tilbake. Mattilsynet påser nå at de involverte virksomhetene sporer og trekker tilbake alle produkter som kan utgjøre en helsefare. Dette arbeidet er ikke avsluttet, så det er en mulighet for at virksomhetene vil trekke flere produkter, sier Karina Kaupang, direktør ved avdeling mat i Mattilsynet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer