Samsung Chef Collection: Finesser du vil like

Nå skal de ta premium-markedet også.

NEI, DETTE ER INGEN HÅNDVESKE: Dette er hvordan du enkelt flytter bestikket ditt fra oppvaskmaskinen til skuffen. Foto: ØYVIND PAULSEN
NEI, DETTE ER INGEN HÅNDVESKE: Dette er hvordan du enkelt flytter bestikket ditt fra oppvaskmaskinen til skuffen. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Samsung har gjort stor suksess med sine hvitevarer, har de så langt manglet toppmodeller i premiumklassen. Det skal den nye Chef Collection-serien som kommer til Norge i løpet av mars/april, gjøre noe med.

Og parolen Samsung har for å lykkes er enkel: Hvitevarene skal ikke bare virke godt, de skal også se bra ut.

Vel, skal vi basere oss på førsteinntrykket har de i hvert fall klart det siste. Men lett blir det likevel ikke, for konkurrentene i dette segmentet er sterke.

Det hersens bestikket ...

Hvis du i likhet med oss har irritert deg over at det er et mas å flytte bestikket fra bestikkskuffen og inn i kjøkkenskuffen, vil du garantert sette pris på «Flex Tray-funksjonen».

Her består nemlig bestikkskuffen ganske enkelt av to deler: Den vanlige, kombinert med en som kan tas ut. Når maskinen er ferdig, betyr det at du bare behøver å å brette den øverste delen sammen som en håndveske, og løfte innholdet dit det skal. Enkelt og praktisk altså.

Bilder av oppvaskmaskinen DW9000 ser du her:

Samsung skryter også av det de kaller WaterWall-teknologien.

Også her er konseptet enkelt. For der konkurrentenes oppvaskmaskiner sprer vannet i en roterende sirkelbevegelse, har Samsung i stedet gått for en vegg av vann som skytes opp fra maskinens nedre bunn. Målet er altså at vannet skal treffe helt ut i hjørnene, noe som er vanskelig med den tradisjonelle plasseringen av dysene.

LES OGSÅ: LGs vaskemaskin er dobbelt så effektiv!

Har skjedd mye med kjøleskapene

UNDER 60: Målene på kjøleskapet gjør at de enkelt skal kunne erstatte gamle innbygningsskap. Foto: ØYVIND PAULSEN
UNDER 60: Målene på kjøleskapet gjør at de enkelt skal kunne erstatte gamle innbygningsskap. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
BEDRE PLASS: Smale vegger gir stort innvendig volum. Legg også merke til at de kommer i to høyder: 201 eller 192 centimeter. Foto: ØYVIND PAULSEN
BEDRE PLASS: Smale vegger gir stort innvendig volum. Legg også merke til at de kommer i to høyder: 201 eller 192 centimeter. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Samsung påstår de har jobbet hardt med å holde temperaturvariasjonen så lav som mulig, og skryter av at de har kommet ned i maks pluss/minus 0,5 grader i kjøleskapet RB8900.

Selv synes vi det er minst like viktig at kjøleskapet har stort innvendig volum, og selv om vi ikke fikk nøyaktig litervolum er det lett å se at kantene er smale. Her har det definitivt skjedd mye de siste årene.

Kjøleskapet har forøvrig en bredde på 59,5 centimeter, og dimensjonen er slik at de også skal kunne erstatte innbygningsskap, siden de går kant i kant med innredningen. Kjøleskapene kommer forøvrig i to ulike høyder, henholdsvis 201 og 192 centimeter.

Norsk pris er enda ikke klar, men forventes å ligge på rundt 16.000 svenske kroner i Sverige.

LES OGSÅ: Ikke glem dette hvis du kobler vann til hvitevarene dine!

Dampovn med wifi

Via en egen mobilapp kan du sjekke at komfyren NV9000 har riktig temperatur, og se hvor lenge det er igjen til steken er ferdig, helt uten å gå inn på kjøkkenet.

Sikkerhetsmessige årsaker gjør likevel at du ikke har full styring: Du kan nemlig ikke skru ovnen på via appen, uten raskt å bekrefte dette på selve ovnen.

Det appen gir deg er altså muligheten til å skru av, endre temperatur, og se hvor lang tid som gjenstår et valgt program. Appen skal i tillegg gi deg enkel tilgang til en rekke matoppskrifter, noe som altså lar deg velge rett, antall porsjoner og vekt, for så å se ovnen stille seg inn selv.


LES OGSÅ: Denne komfyren har en smart åpning

Snedig induksjonsløsning

At man har variable og tydelige soner er ikke noe nytt, det har også mange av konkurrentenes alternativer.

Samsung har imidlertid gjort det svært enkelt å tyde hvor varme de ulike sonene på induksjonstoppen NZ9900 faktisk er, og stikkordet her er virtuelle flammeindikasjoner under de aktive sonene. Det fungerte overraskende bra.

Har du induksjonsovn i dag, har du sikkert opplevd at det av og til kan være vanskelig å skifte temperatur hvis du har sølt på fingrene eller overflaten.

Her har Samsung en snedig løsning: Et avtagbart magnetisk håndtak lar deg nemlig justere temperatur akkurat som om du hadde hatt en fysisk knapp. Siden håndtaket er avtagbart kan det også enkelt rengjøres når det trengs.

Vi kjenner til at andre produsenter har lignende løsninger, for eksempel Gaggenau.


Les mer om hvitevarer på Dinside!

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av importøren. Les mer her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer