Samsung UE46D5005

Den billigste og peneste TV-en i testen, men her blir det jumbo-plass.

Samsungs modell ser pen ut, og spesielt på rolige TV-bilder som her, har den også fine detaljer. Dessverre faller de litt sammen når du ser på bilder med mye bevegelser. TV-en er altså ikke rask nok. Foto: Per Ervland
Samsungs modell ser pen ut, og spesielt på rolige TV-bilder som her, har den også fine detaljer. Dessverre faller de litt sammen når du ser på bilder med mye bevegelser. TV-en er altså ikke rask nok. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisen på 5.995 kroner gjør at Samsung D5005 er mye TV for pengene:

  • Godt utstyrt: 100Hz (=CMR* mer om dette lenger ned), fire HDMI-innganger, VGA-inngang for PC-tilkopling, og to USB-innganger. TV-en har også kablet nettverk for avspilling av medieinnhold via nettverket ditt, og ikke minst til softwareoppdateringer.
  • Det er også mulig å kjøpe en USB-dongel som ekstrautstyr hvis du vil koble til ditt trådløse nettverk, men siden TV-en ikke er en Smart-TV, får du uansett ikke utnyttet Samsungs nettfunksjoner på denne modellen. Personlig ville jeg derfor bare spilt av video-innhold via en laptop, eller via en minneplugg i USB-inngangen.

Bildekvalitet

Førsteinntrykket av Samsungen er godt: Den er svært detaljrik, og har et fint sortnivå. For deg som hovedsaklig ser på nyheter, barne-TV, eller dokumentarer gjør den altså en helt grei jobb, og jeg hadde for eksempel ikke hatt noe problem med å anbefale denne til mine gamle foreldre.

Det er imidlertid tre ting som trekker ned på Samsung:

  • Hovedproblemet er at bildet hakker ved sideveis panoreringer og raske bevegelser. I den "Avanserte bildemenyen" kan du riktignok aktivere funksjonen "LED Motion Plus", som i følge Samsung skal redusere svakheten. På vårt testeksempler hjalp imidlertid ikke dette i særlig grad, og liker du å se på actionfilm eller sport er ikke dette heldig.Oppdatert 10:45: I spesifikasjonene oppgir Samsung 100Hz Clear Motion Rate, men i praksis er dette en 50Hz TV, hvor bildet bearbeides for å simulere 100Hz. Det fungerer altså ikke i praksis. (Til sammenligning oppgir både LG og Philips 100Hz, og 400 CMR (eller PMR som Philips kaller det.)
  • Vi er heller ikke helt fornøyd med bildemodiene på Samsung. Nesten uansett hvilken du velger, er bildet enten for skarpt eller for lyssterkt. Både lysstyrke og kontrast står for eksempel ofte på 100%, og selv om det kan fungere i butikken, så blir det alt for kraftig i en vanlig stue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer