CES 2021:

Samsungs nye TV-modeller med Neo QLED

Og du trenger ikke å bytte batteri på fjernkontrollen.

NY TEKNOLOGI: Samsung har nå forbedret sin QLED-teknologi med lysdioder som er langt mer kompakte. Foto: Samsung
NY TEKNOLOGI: Samsung har nå forbedret sin QLED-teknologi med lysdioder som er langt mer kompakte. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis går verdens største forbrukerelektronikkmesse av stabelen i disse dager. Siden 1998 har CES vært avholdt i Las Vegas, men i pandemi-tiden vi lever i, blir det ikke noe fysisk arrangement i år.

Det hindrer selvsagt ikke de store produsentene å lansere produkter som planlagt, og den kommende uka vil det nok komme et skred av dem.

Samsung er tidlig ute i år og har nettopp vist frem årets nye TV-kolleksjon.

Neo QLED

De fleste andre TV-produsenter har en eller flere OLED-modeller, men til tross for at Samsung lenge har brukt denne teknologien på mobilskjermer, er det fortsatt LED som gjelder på TV-ene.

De senere åra har selskapet brukt sin QLED-teknologi, der LED-belysning kombineres med kvanteprikker (quantum dots). Disse har svært gode egenskaper med tanke på å slippe igjennom lys i svært sterke farger, der fargen avgjøres av størrelsen på kvanteprikken - typisk 1/10000 av bredden til et hårstrå.

I år ser denne teknologien ut til å få en stor oppgradering. Det nye med Neo QLED-TV-ene er at Samsung nå bruker mini LED-lysdioder som bare bygger 1/40 av tradisjonelle dioder. Dermed kan man også bruke langt flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer