SmartThings

Samsungs SmartThings kommer til Norge

Tilbyr et åpent smarthusøkosystem som er kompatibelt med over 4.000 produkter.

SMARTTHINGS: Samsungs smarthusløsning SmartThings er nå tilgjengelig i Norge. Foto: Samsung
SMARTTHINGS: Samsungs smarthusløsning SmartThings er nå tilgjengelig i Norge. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsungs smarthusløsning SmartThings er nå offisielt tilgjengelig i Norge. Det bekrefter selskapet i en pressemelding sendt ut i går. I en egen portefølje vil Samsung tilby egne produkter som inkluderer ulike sensorer, et kamera, kontakter og flerfunksjonsknapper, samt selve sentrumet i hjemmet, som er SmartThings-huben Smart Hub V3.

Det er den du kobler alle dine smarthusdingser til, og du styrer dem via SmartThings-appen til Android eller iOS.

– Med SmartThings vil vi forenkle folks hverdag, hjelpe dem med å spare tid og energi, og bidra til et tryggere og mer bærekraftig liv, sier Daniel Kvalheim Technical Account Manager hos Samsung Norge, i en pressemelding.

SmartThings-hjemmet ditt styrer du via appen. Foto: Samsung
SmartThings-hjemmet ditt styrer du via appen. Foto: Samsung Vis mer

Prisoversikt:

  • SmartThings Hub: 850 kroner
  • SmartThings bevegelsessensor: 280 kroner
  • SmartThings knapp: 230 kroner
  • SmartThings multisensor: 280 kroner
  • SmartThings vann- og fuktsensor: 280 kroner

Samsung har ikke offentliggjort prisene på SmartThings visjon og SmartThings kamera på nåværende tidspunkt. Sistnevnte er for øvrig et vanlig smart overvåkingskamera som tar opp video i full-HD og HDR-kvalitet og strømmer det til mobilenheten din, og det har også 24 timer gratis skylagring.

Visjon fungerer litt annerledes ved at det kun fanger opp konturer til personer og deretter varsler brukeren via appen. Samsung forteller at det ligger et personvernfokus bak dette produktet. Visjon er også i stand til å registrere fall og sender alarm til for eksempel en omsorgsgiver.

Åpent system

Smarthusløsningen er et åpent økosystem, og støtter over 4.000 produkter fra over 50 produsenter, som betyr at du kan koble til produkter fra en rekke selskaper, og ikke bare Samsungs egne.

Smart Hub V3 støtter både ZigBee og Z-wave, og gjør dermed SmartThings til et av de største åpne økosystemene på smarthusmarkedet, og i teorien vil alle produkter som støtter ZigBee og Z-wave fungerer med Samsung SmartThings. Dog kan det være tilfeller der produkter ikke er kompatible.

På det offisielle nettstedet SmartThings.com kan du lese mer om løsningene som støttes. Det inkluderer alt fra stemmeassistenter og lyspærer og brytere til kameraer, termostater og dørlåser, og det fra selskaper som Bose, Ikea, Philips og Yale.

Du kan også legge til Fibaros smarthusprodukter i SmartThings-appen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer