Sånn vil jeg ha det

Her er ekspertens råd til hvordan du gjenskaper stemningen fra den stilige restauranten hjemme.

Simon James Design ved Boris Praskac står bak den glamorøse 70-tallslooken på den nye restauranten SW20 i Oslo. Foto: Per Ervland
Simon James Design ved Boris Praskac står bak den glamorøse 70-tallslooken på den nye restauranten SW20 i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inspirasjon til hjemmet kan man hente over alt. Interiørblader. Venners hjem. TV-serier. Vindusutstillinger. Eller hva med Annen Etage? Designhotellet du bodde på i Dublin, The G hotel? Eller Oslos første designhotell, Grims Grenka?

Aller først må du spørre deg selv: Er det stemningen du er ute etter, eller har du falt for et spesielt møbel? Vil du ha et enkeltmøbel, er det forholdsvis enkelt, da kan du jo bare spørre hvem som har produsert det. Men å gjenskape stilen, stemningen, hjemme i egen stue, er ikke like enkelt.

Hvor skal vi starte?

- Fokuser på materialene, er rådet fra Boris Praskac, interiørarkitekt og partner i Simon James Design. Vi møter ham i den nyåpnede restauranten SW20 i Oslo, som han har innredet, og spør ham om hvordan vi kan gjenskape stilen hjemme hos oss.

- Det er materialene som skaper et sted. Se deg rundt: Alt spiller mot - og med hverandre, sier Praskac til DinSide.

- For eksempel: Her har vi fått laget noen myke benker i stoppet, kongeblå fløyel. Men du trenger ikke kaste ut den brune sofaen. Prøv heller å ta opp den blå fløyelen et annet sted, i puter, gardiner - eller hva med å kle en vegg? foreslår Boris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.