Unngå eggeskall i mat

Sannsynligvis gjør du dette feil

Slik unngår du knust eggeskall i maten!

UNNGÅ EGGESKALL: Med et enkelt triks slipper du å få biter av knust eggeskall i maten neste gang du knekker et egg. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Havner det biter av eggeskall nedi det maten hver gang du knekker et under matlagingen?

Vi føler med din frustrasjon! For det er skikkelig irriterende når du skal plukke ut igjen de små bitene - en prosess som kan by på mye klabb, babb og griseri.

Men - det finnes en enkel måte å unngå knust skall i maten på. Og er du uheldig, finnes det også en enkel måte å fiske opp igjen skallet på!

Hvordan unngå eggeskall i maten?

For å slippe knust skall i maten, handler det først og fremst om én ting:

Måten du knekker egget på!

Det forteller Anette Fjelleng Hansen, matrådgiver i MatPrat.

Pleier du å kakke egget mot en skarp kant? For eksempel på kanten av bakebollen, skålen, stekepanna, gryta eller lignende?

Dette er helt feil måte å knekke egget på. I alle fall hvis du vil unngå eggeskall i maten, ifølge Hansen.

- Neste gang du skal knekke egg - slå det mot en flat overflate fremfor en skarp. Da er det rett og slett enklere å unngå skallbiter. Altså, slå det heller mot kjøkkenbenken fremfor kanten av bakebollen, råder mateksperten.

Merk imidlertid at eggene ikke alltid nødvendigvis er like rene og hygieniske, når man skal utøve triks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer