Rengjøring av rustfritt stål

Såpe kan gjøre vondt verre

For å vaske bort fettflekkene, bør du bruke andre midler på rustfritt stål. 

IKKE BRUK PÅ STÅLOVERFLATE: Ekspertene er enige om at vaskemidler som Zalo er gode for å løse opp fett og smuss, men slike rengjøringsmidler bør ikke brukes på ståloverflater. Dette kan på sikt føre til at stålet blir enda mer mottakelig for fettflekker og fingermerker. FOTO: Linn M. Rognø.
IKKE BRUK PÅ STÅLOVERFLATE: Ekspertene er enige om at vaskemidler som Zalo er gode for å løse opp fett og smuss, men slike rengjøringsmidler bør ikke brukes på ståloverflater. Dette kan på sikt føre til at stålet blir enda mer mottakelig for fettflekker og fingermerker. FOTO: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ofte skal det lite til før hvitevarer som kjøleskap, stekeovn og oppvaskmaskin med overflate i rustfritt stål er blir tilgriset av fettete fingermerker og smuss.

Dette kan være en utfordring å vaske bort siden rengjøringen ofte gjør vondt verre.

Men hva gjør du feil? Og hva er den riktige måten å fjerne fettflekkene på?

– Bruk egnet stålrens

Inger Løvaas hos Krefting, medlem av IFI, og selskapet som leverer kjemiske produkter til bil, båt, hus og hage, forteller at de fleste rengjøringssprayer og såper inneholder fettløsende kjemikalier som også fjerner fettflekker fra ståloverflater.

– Problemet er at flere av midlene legger igjen striper og skjolder. Resultatet blir ofte like ille etter at man har brukt en rengjøringsspray, som om man hadde latt fettflekkene være, sier Løvaas.

Det finnes egne stålprodukter som både renser og legger en beskyttende hinne på overflaten. Noen av disse produktene inneholder derimot mye olje og etterlater en seig overflate som tiltrekker støvpartikler, ifølge Løvaas.

Dermed er det viktig å være nøye med hvilket produkt du velger, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer