Savner disse

Her syndes det.

FEIL: Mange av disse havner feil. Foto: Shutterstock
FEIL: Mange av disse havner feil. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse utført av Kantar for Norsk Metallgjenvinning, sier 83 prosent av de spurte at de kildesorterer metallemballasjen sin. Likevel viser plukkanalyser at det er for mye av dette i restavfallet.

Havner i restavfall

- Vi skulle ønske at flere ble enda flinkere til også å kildesortere denne emballasjen riktig. Makrellboksene og aluminiumsformene er verdifulle for oss, og de er like gode å gjenvinne som annen metallemballasje, sier daglig leder i Norsk Metallgjenvinning Ylva Erbach i en pressemelding som er gjengitt av Dagligvarehandelen.

Erbach tror det er spesielt en grunn til at mange kaster aluminiumsformene i restavfallet.

- Er de brukt til å varme mat i ovnen, kan det ofte være fastbrente matrester som folk synes det er vanskelig å fjerne. Et godt råd fra oss er derfor å sette dem i vann etter bruk, eller legge litt bakepapir under maten før den stekes, sier Erbach.

Metallemballasje skal leveres i returordningen for glass- og metallemballasje.

Egg-krøll

En annen ting som ofte havner feil, er eggekartonger. Denne skal enten kastes i restavfallet eller i papir. Dette varierer fra kommune til kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer