Airthings Wave

Se - et helnorsk smartprodukt!

Og det kommer til å redde liv, håper grunderne.

SMART RADONMÅLER: Denne lille radonmåleren sender deg varsler på mobilen når det er på tide å gjøre noe med radonnivået i boligen din. Her demonstrert av grunderne Erlend Bolle (t.v) og Øyvind Birkenes. Foto: Bjørn Eirik Loftås
SMART RADONMÅLER: Denne lille radonmåleren sender deg varsler på mobilen når det er på tide å gjøre noe med radonnivået i boligen din. Her demonstrert av grunderne Erlend Bolle (t.v) og Øyvind Birkenes. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

- Visste du at radongass i boliger tar flere liv enn trafikken på norske veier og branner - til sammen?

Spørsmålet kommer fra Erlend Bolle, en av grunderne bak osloselskapet Airthings. Selskapet er ett av noen ganske få norske med egen stand under årets CES-messe i Las Vegas.

Sammen med Øyvind Birkenes og de 14 andre ansatte, har Airthings brukt de siste ti månedene på å utvikle det de mener er verdens første radonmåler som både er knyttet opp mot mobilen, nettbrettet og nettskyen.

Sjekk med hånda

Produktet har de kalt Wave, og den kan minne om en liten brannvarsler.

Wave monteres på veggen i rom der man oppholder seg mye. Det krever bare én skrue. Måleren drives av to AA-batterier, som skal holde til minst halvannet års drift, ifølge grunderne.

Navnet har den fått fordi man kan sjekke radonnivået ganske enkelt ved å vinke med hånda foran den.

- Vi har lagt vekt på at det skal være veldig enkelt å installere og bruke. Man trenger ikke appen for å bruke den helt grunnleggende funksjonaliteten, sier kompanjong og administrerende direktør Øyvind Birkenes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer