Se 10 utlendinger smake norsk godteri for første gang

- Nå vet jeg hvorfor det ikke finnes norske restauranter!

BLANDA DROPS: Youtube-ere som smaker norsk godteri for første gang reagerer forskjellig, for å si det forsiktig.  Foto: YOUTUBE / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
BLANDA DROPS: Youtube-ere som smaker norsk godteri for første gang reagerer forskjellig, for å si det forsiktig. Foto: YOUTUBE / OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husker du første gangen du smakte norsk melkesjokolade? Første gangen du sugde på et tyrkisk pepper? Eller første gang du brakk av et stykke Kvikk Lunsj?

Nei, det gjør du ikke. Men du kan alltids se andre som gjennomgår det samme, i voksen alder, foran et videokamera, på internett.

Youtube er nemlig overraskende full av videoer fra hele verden hvor folk prøver norsk godteri for aller første gang. Noen gliser i lykkerus, andre trekker på skuldrene og de mest kritiske vrir seg i oralt ubehag.

Her er noen av høydepunktene. Og vi har spolt videoene fram til de interessante punktene, så du slipper å se 20 minutter lange analyser av samtlige biter i Nidars Favoritter.

FÅ MED DEG: 10 ting som sjokkerer amerikaner i norske matbutikker

#1: Hockeypulver - «hva er dette!?»

- Det ser ut som de har stavet «player» feil, sier Youtube-eren Brendon Whatley fra Canada.

Lukta beskriver han som «mystisk», og smaken? Vel, han er ikke spesielt imponert. Etter å ha nærmest brekt seg, spurt seg «hva er dette!?", ristet på hodet og utgitt diverse gurale lyder, gir han dommen:

- 1 av 10. Det er grusomt.

#2: Tyrkisk pepper - «lakris med bæsj»

- De sier det er godteri, men det ser virkelig ut som grillkull, sier de amerikanske Youtube-stjernen i kanalen Smosh.

De lukter, smaker og spytter. Smaken beskriver de som «lakris blanda med bæsj». Og det før de har kommet seg inn til kjernen av dropset. Videoen, med sine 5,7 millioner visninger, avsluttes med utsagnet:

- Nå vet jeg hvorfor det ikke finnes noen norske restauranter!

#3: Djungelvrål- «å herre»

- Å herre... begynner amerikanske JaaackJack.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive hva jeg nettopp spiste!

Så finner hun ut at det var salt. Og at hun ikke klarer å tygge dem. (Jada, jada, dette er vel et svensk godteri, men den har sin plass i den norske godteriarven likevel)

LES OGSÅ: Vi tok drittjobben - Dinside har testa årets nye godteri

#4: New Energy - «gjør meg ikke tørst»

- Jeg har hørt at Norge ikke bare har bra øl og fantastiske metall-band, men også skikkelig god sjokolade, begynner amerikaneren Xander Skullion.

Og han får bekreftet dette med New Energy, som han ikke overraskende synes smaker som en søt energibar.

- Det er morsomt, fordi det er sjokolade, så man skulle tro jeg ble veldig tørst, men det blir jeg ikke. Det er skikkelig kult, fortsetter han, og vi får vel bare ta han på ordet for at dette er skikkelig kult og morsomt.

#5: Smørbukk - «karamell eller ost?»

- Er det karamell eller ost? spør briten Barry Lewis seg selv, som kort tid i forveien har smakt på brunost.

Etter å ha forklart sine seere hvordan Ø-er fungerer, og filosofert over hvorvidt dette bidrar til at nordmenn uttaler Smurf annerledes, hiver den pratsomme Youtube-eren seg omsider over sjokoladen.

- Åh, jeg elsker den! oppsummerer Lewis, og går rett over til å snakke om Ole Gunnar Solskjær.

#6: Påskeegg - «bedre enn vår sjokolade»

- Du kan knekke den opp, begynner den kanadiske videobloggeren Sachie.

Og så åpner hun et Freia Påskeegg på en skjødesløs måte vi aldri har bevitnet før. Men så fikk hun heller aldri plastskjeene som egentlig følger med.

- Jeg må si at europeisk sjokolade smaker mye bedre enn kanadisk og amerikansk sjokolade, konkluderer hun.

LES OGSÅ: Slik lager du din helt egen Smash!

#7: Melkesjokolade - «wow»

- Mmm. Å, wow! sier en fornøyd One Pot Chef.

Australieren får beskjed av nordmannen som har sendt han godteriet at dette er det beste av det beste, og videoskaperen sier seg enig.

- Dette er selve definisjonen av melkesjokolade. Absolutt vakkert!

#8: Kvikk Lunsj - «som KitKat»

Absolutt samtlige vi har sett smake Kvikk Lunsj for første gang, sier at den er nøyaktig som en Kit Kat. Ikke uten grunn; de to sjokoladene har til og med en juridisk krangel gående.

Youtube-eren WhiteWolfEm drar også opp Kit Kat-sammenlikningen, etter at briten finner ut at det er snakk om en sjokolade, noe som er usikkert før hun åpner pakka.

- Joda, dette er sjokolade.

#9: Chilinøtter - «smaker karri»

- Veldig sterkt luktende peanøtter, og karri. Disse kommer jeg til å elske, begynner den kanadiske matkjenneren Ken Domik.

Man skulle kanskje tro at også kanadiere kjenner til chilinøtt-konseptet, men den gang ei. Han lar seg dog begeistre, og viser nysgjerrige seere hvordan en nøtt inne i krydder fungerer. Et krydder han antar innebærer en hel del karri, i tillegg til chili.

- Jeg ville kjøpt denne om jeg skulle sett en film med familien, oppsummerer han senere i videoen, og kårer nøttene til vinneren etter å ha smakt seg gjennom en rekke norske delikatesser.

LES OGSÅ: Hvilken melkesjokolade er billigst? Sjekk prisforskjellene!

#10: Seigmenn - «pepperkakemenn»

Etter å ha gått gjennom hele lista over hva hver enkelt seigmann smaker, oppsummerer amerikanske Emmymade in Japan konseptet slik:

- De ser ut som gele-pepperkakemenn. Se så søte de er!

Så setter hun i gang med å finne på en historie til hver enkelt, før hun biter individene sønder og sammen, og sier seg godt fornøyd med både konsept og smak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer