Se Alessis nye lyspærer

Når kongen av humordesign lager lyspærer blir det fest. Lysfest.

Humor, eleganse, minimalisme, maksimalisme. I både ensfargete og fargesterke varianter. Alessis nye lyspærer har noe for alle. Foto: Alessi
Humor, eleganse, minimalisme, maksimalisme. I både ensfargete og fargesterke varianter. Alessis nye lyspærer har noe for alle. Foto: Alessi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Milano/Oslo): Den tradisjonelle glødelampen fases ut, og hittil har ikke produsentene klart å lage et fullverdig alternativ. Men hvorfor lage en dårlig kopi når man kan lage noe helt nytt?

Å kalle Alessis lyspærer revolusjonerende, er vel kanskje en overdrivelse. De er laget etter det tradisjonelle pære-på-en-E27-sokkel-prinsippet. Men det er likevel ikke likt noe annet vi har sett.

Lys og miljø

Den italienske designeren har utvidet sortimentet fra i hovedsak å konsentrere seg om kjøkkenutstyr, og større installasjoner som kjøkkeninnredning og baderomsporselen, og lanserer i år en helt ny belysningsserie, Foreverlamp. Serien består av AlessiLux lyspærer og - lampesokler, samt mer tradisjonelt utseende LED-pærer til mindre sokler.

Og i beste Alessi-ånd, er det noe for alle her: Fra elegante linjer og rene silhouetter, som Flame og Tam Tam, til den mer humoristiske U2Mi2-pæren som ser ut som en robot. Vi likte spesielt godt lyspærene Abatjour, som har form som en lampe. Dette er lyspærene som ikke trenger noen fjollete lampeskjerm!

Se bare her:


Se også lampene som passer perfekt til de nye lyspærene, for både store og små lommebøker.

Lanseres i EU

De fleste av lampene er merket med 7 watt (men skal vi være helt nøyaktige, trekker de 7,5); mens en av dem kun trenger 5 (eller 5,5 watt). Det er foreløpig ikke klart akkurat når disse lyspærene vil komme til Norge, men de ble lansert for det italienske og EU-markedet under møbelmessen i Milano tidligere denne måneden. De kan kjøpes gjennom nettsiden Foreverlamp.eu, og alle pærene koster 42,5 euro (cirka 330 kroner). Nettsiden sender imidlertid ikke til Norge ennå, men har du mulighet til å plukke opp i Sverige, kan du benytte deg av poste restante-trikset, som vi har beskrevet i denne artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer