Se antall treff og hvem som gir mest nøyaktige søk

De fleste søkeagentene er bygget over samme lest, men forskjellene er likevel viktige for deg som er på boligjakt.

Publisert
Sist oppdatert

Det første du gjør er å spesifisere i hvilket område du skal søke. Normalt er det en fylkesvis oversikt, men du bør også kunne gå ned på kommune og bydel der det er aktuelt. Deretter velger du boligtype, for eksempel leilighet eller rekkehus, eierform om det er viktig for deg, pris, og størrelse. Denne prosessen er tilnærmet selvforklarende.

Små, men viktige forskjeller

En viktig forskjell mellom Finn og Tinde, og Zett og Supersok, er at de to førstnevnte lar deg spesifisere søket bedre.

Eksempel:Nøyaktig pris. Når vi skulle søke på rekkehus var vår pris mellom 2.4 til 2.8 millioner. Og mens dette går smertefritt hos Finn og Tinde, er det altså umulig hos de nye konkurrentene: Her må du velge de prisintervallene de har valgt, og i vårt tilfelle ble det prisklassen 2.5 til 3 millioner.

Ulempen med dette er at det gir deg med et bestemt budsjett en hel haug med uinteressante treff. Men en ting er at du må bla deg gjennom boliger du ikke har råd til, verre er det at du går glipp av boliger som er prissatt til mellom 2.4 til 2.5. Nå kan du selvsagt søke på boliger fra 2 til 3 millioner, men da blir altså søket enda mer unøyaktig enn vi liker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer