Se boligprisene der du bor

Her er boligmarkedet best - akkurat nå.

I Telemark stiger prisene mest, men det er fortsatt her vi finner landets laveste kvadratmeterpriser. For helårsboliger. Creative Commons Attribution 2.0 Generic Foto: Wikimedia/Pål Sørgaard
I Telemark stiger prisene mest, men det er fortsatt her vi finner landets laveste kvadratmeterpriser. For helårsboliger. Creative Commons Attribution 2.0 Generic Foto: Wikimedia/Pål Sørgaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som ventet, og som normalt, steg boligprisene drøye 3 prosent i årets første måned. I snitt. Men hvordan er boligmarkedet der du bor?

Og hvor mye er din bolig verdt?Finn ut med vår boligpriskalkulator

Jevnere utvikling

De siste par årene har boligmarkedet vært mer ustabilt enn begynnelsen av totusentallets første tiår, men dette ser nå ut til å jevne seg ut. Områdene som opplevde det største fallet etter toppen i august 2007, hadde den største prisveksten i fjor. For eksempel Hordaland, der prisene falt med 9 prosent fra 2007 til 2008, men vokste med 6 prosent i 2009.

Et annet område som har hatt sterk vekst den siste tiden er Telemark. Her falt ikke prisene nevneverdig i 2007, og snittprisen på boliger var uendret fra 2007 til 2008 - men så er dette også det fylket i landet med lavest boligpriser. Snittprisen per kvadratmeter i Telemark er nå på 15.800 kroner, og til sammenligning er altså gjennomsnittsprisen på en norsk bolig 25.200 kroner per kvadratmeter.

Ser vi på prisutviklingen den siste måneden, har boligprisene stort sett steget 3-4 prosent de fleste stedene i landet, med få unntak; i Telemark, Oppland utenom Lillehammer, Hedmark utenom Hamar, samt Fredrikstad, steg boligprisene med 5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.