Se boligprisene der du bor

Snittprisen steg i november, men hva skjedde med boligprisene der du bor?

I Larvik har boligprisene steget med 12 prosent fra i fjor, opp to prosent i november. Foto: Wikimedia Commons/Mahlum
I Larvik har boligprisene steget med 12 prosent fra i fjor, opp to prosent i november. Foto: Wikimedia Commons/Mahlum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene fortsetter ferden oppover. I november steg prisene med 0,2 prosent, korrigert for sesongvariasjoner steg de med 1,2 prosent. En gjennomsnittlig kvadratmeter norsk bolig koster nå 24.900 kroner. Snittprisen for 2009 er 24.000 kroner, opp fra 23.500 i 2008, men ned 5.000 kroner fra toppåret 2007.

Boligprisene måned for måned kan påvirkes av ulike faktorer, vi har derfor valgt å se på de litt større linjene, hvordan prisene utviklet seg fra toppåret 2007 til i år.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligtakstkalkulator

Ytterpunktene

I hovedtrekk falt boligprisene fra 2007 til 2008 med fire prosent, og hittil i år har vi klart å spise opp halvparten av dette prisfallet. Med unntak av agderfylkene og Rogaland falt boligprisene over hele landet i 2008, mens i år stiger det de fleste steder, med unntak av Tromsø og Bergen.

Størst prosentvis vekst i år er notert i Larvik og Telemark. Her har prisene steget med 12 prosent hittil i år. I Hedmark med unntak av Hamar steg prisene med 10 prosent, tar vi med Hamar har prisene i Hedmark steget med 8 prosent. Aller verst står det til med boligprisene i Tromsø og enkelte bydeler i Bergen, i sentrumsnære områder samt Fana bydel. Her falt prisene med hele 2 prosent. Bergen, og Hordaland har falt en prosent i snitt hittil i år, sammenlignet med i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer