Se boligprisene der du bor

Snittprisene stiger - men hvordan er utviklingen der du bor?

Oktober måned gikk mot normalt, og boligprisene steg med 0,4 prosent i snitt.  Foto: Per Ervland
Oktober måned gikk mot normalt, og boligprisene steg med 0,4 prosent i snitt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober steg boligprisene med 0,4 prosent i snitt. Boligprisene er 12,1 prosent høyere enn oktober i 2008, og fra desember i fjor til oktober i år har prisene økt med hele 16 prosent. Dette ifølge eiendomsmeglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. En gjennomsnittlig kvadratmeter norsk bolig koster nå 25.000 kroner.

Vi vet imidlertid alle at det er svært få gjennomsnittlige boliger. Det som betyr mest for deg er hvordan prisene utvikler seg der du bor.

Hvor mye er boligen din verdt?

Finn ut med vår boligtakstkalkulator

By og land, hand i hand?

Utviklingen av boligprisene i byer og på landet utvikler seg tradisjonelt i utakt. Kvadratmeterprisene er langt høyere i sentrumsnære strøk, og mens de fleste byene ligger på nivå med eller over landsgjennomsnittet, er det landet som trekker ned. Det er likevel prisene på landet som driver prisene oppover i høst.

- Prisene møtes, og avstanden mellom kvadratmeterprisene i byene og på landet blir mindre, men det er fortsatt et stort skille, sier Hanne K. Railo, daglig leder i Eiendomsmeglerforetakenes forening til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer