Oppussing og vedlikehold:

Se den forskjellen!

Har ytterdøra di falmet i sola? Kanskje du bare vil få tilbake glansen? Ekspertene har gitt oss sine tips.

ENKELT Å FRESHE OPP: Dersom ytterdøra di er matt og blass er det en enkel sak å freshe opp litt, med midler du kanskje allerede har hjemme i huset. Denne ytterdøren har nettopp fått en liten oppfriskning med bilvoks. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Når ga du ytterdøra di en skikkelig shinings sist? Ja, altså, litt mer pleie enn en vanlig vask?

Det bør nemlig gjøres to ganger i året, dersom du ønsker å bevare både farge og glans.

Et viktig førsteinntrykk

– En ytterdør er det første du møter når du skal besøke et hus, så ytterdøren er svært viktig å holde ren, pen og i orden.

Det sier Vidar Christiansen i Harmonie Norge.

– Døren skal først og fremst holdes ren, til dette brukes mildt såpevann. En dråpe eller to med vanlig grønn Zalo eller lignende i lunkent vann regnes som mildt såpevann, forteller han til DinSide.

Han advarer dog mot å bruke sterkere såper på ytterdøren.

– Vi ser tilfeller hvor det blir brukt Jif skurekrem, blå Zalo og – særlig i disse tider – håndsprit, hvor ingen av disse er kategorisert som mildt såpevann. Spesielt blå Zalo er antibakteriell og langt sterkere enn de fleste er klar over, understreker Christiansen.

Han forklarer at dersom man for eksempel bruker Jif skurekrem på døren, vil den matte ned malt overflate. De aller fleste ferdigblandede supervaskemidler i sprayflasker er for sterke for bruk på malte flater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer