Se hva som bor i støvsugerposen

En støvsugerpose sier mer enn tusen ord ...

GIPSKRYSTALL: Pusset opp, eller boret i gipsvegger i det siste? Da er sjansen stor for at opptil flere slike gipskrystaller bor hjemme hos deg.  Foto: ELECTROLUX
GIPSKRYSTALL: Pusset opp, eller boret i gipsvegger i det siste? Da er sjansen stor for at opptil flere slike gipskrystaller bor hjemme hos deg. Foto: ELECTROLUX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har fått med seg at partikler fra biler og vedfyring skader inneklimaet. Forurensningen kommer imidlertid ikke bare utenfra, og en fersk undersøkelse utført av Electrolux viser at du har større påvirkning på inneklimaet enn du kanskje skulle tro.

Den svenske produsenten har sett nærmere på innholdet i støvsugerposer, i et miljøprosjektet «The Invironment Project». Her har hver minste partikkel blitt satt under lupen, bokstavelig talt, for å se hva som forurenser inneluften.

– Vaner, preferanser, aktiviteter og personlige eiendeler bestemmer hva som er på innsiden av støvsugerposen, sier Nina Lorentzen, kategorisjef for småelektronikk i Electrolux. - Med andre ord, støvposen forteller sannheten om deg og din livsstil.

Du bør være glad om du får hybelkaniner på besøk. Så bør du fjerne dem: Hybelkaniner er et sunnhetstegn?

En støvpose sier mer enn tusen ord

«The Invironment Project» er en analyse av hus-støv fra to hjem i en rekke verdensbyer med ulike luftforurensningsproblemer, blant annet Stockholm, Paris, Taipei og Los Angeles. Det er Seniorforsker og PhD, Gulaim Seisenbaeva ved Sveriges Landbruksuniversitet, som har utført analysen og identifisert de ikke-organiske partiklene i støvsugerposene. For hva er det egentlig vi plukker opp?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer