Se hvor mye boligen din er verdt

Hva kan du bruke det til?

Har boligen din steget mye i verdi kan du kanskje forhandle frem en bedre rente på lånet ditt. Bor du i en kommune med eiendomsskatt, kan det imidlertid bli dyrt, dersom de tar hensyn til prisutviklingen. Foto: COLOURBOX
Har boligen din steget mye i verdi kan du kanskje forhandle frem en bedre rente på lånet ditt. Bor du i en kommune med eiendomsskatt, kan det imidlertid bli dyrt, dersom de tar hensyn til prisutviklingen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har boligprisene vært så høye. Etter prisfallet i fjor, har boligprisene steget jevnt og trutt i år, måned for måned. Ja til og med i september steg prisene, selv om prisveksten nå har flatet ut.

Hva med boligen din?

Hvor mye boligprisene har økt i snitt er en god pekepinn på markedet som sådan - men sier fint lite om hvor mye boligen din er verdt. Det kan vi hjelpe deg med.

Vår boligtakstkalkulator finner forventet markedspris for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn gitte data, som areal, standard, utsikt, lysforhold og støyforhold - som kalkulatoren så sammenligner med priser på boligannonser i ditt nærområde, hentet fra finn og tinde. Et voilà: Så mye er boligen din verdt.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk med vår boligtakstkalkulator

Spiller det noen rolle da?

Spiller det noen rolle da, er det kanskje lett å tenke. Om boligen din er verdt 1,3 eller 1,4 millioner? Svaret er selvfølgelig ja. Det kan telle både i din favør og disfavør.

Få lavere renteHar du lån på boligen din, bestemmes renten av hvor stor sikkerhet du har for lånet ditt. Og når boligen stiger i verdi samtidig som du betaler ned på lånet, blir sikkerheten større. Er det lenge siden du pratet med banken din om renter? Da bør du benytte sjansen til å gjøre det nå, mens rentenivået er rekordlavt, og boligprisene høye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer