Se hvor stor skade kulda kan gjøre på huset ditt

Pass på så dette ikke skjer med deg!

SÅ ILLE KAN DET GÅ: Forsikringsselskapene anbefaler folk å fylle toaletter og vannlåser med frostfri væske for å unngå dette. Foto: GJENSIDIGE FORSIKRING
SÅ ILLE KAN DET GÅ: Forsikringsselskapene anbefaler folk å fylle toaletter og vannlåser med frostfri væske for å unngå dette. Foto: GJENSIDIGE FORSIKRING Vis mer
Publisert

De neste dagene er det meldt sprengkulde mange steder i landet. Da er det greit å være klar over at kulda kan gjøre store skader på hus og hytte. Gjennomsnittlig rapporterer forsikringsbransjen inn frostskader for en halv milliard kroner årlig.

- Skaden skjer når frosten setter inn, men skadene blir rapportert eller oppdaget når det blir mildt igjen og rørene tiner, sa Arvid Steen, pressekontakt hos Tryg, da vi intervjuet ham om temaet i 2016.

LES OGSÅ: Sjekk tetningslistene!

Husk varme - og frostvæske

- Det er bedre å forebygge enn å reparere, oppfordret Bjarne Rysstad, informasjonssjef i Gjensidige.

- Spesielt viktig er det altså å sørge for høy nok temperatur i de rommene der vannrørene går i veggen. Og i tillegg til oppholdsrommene, må man ikke glemme å ha nok varme i kjellere og loftsrom, som er typiske rom hvor det går vannrør, sa Steen.

Vann som fryser utvider seg, og det er da skaden oppstår. Vannrør sprekker - og når det tiner igjen vil det begynne å lekke.

Her kan du se eksempler på frostader i norske hus og hytter:

Slik unngår du frostskadene

Forsikringsselskapene oppfordret til å stenge hovedvannkranen ved lengre fravær, noe som særlig er aktuelt for hytter, og å fylle toaletter og vannlåser med frostfri væske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer