Se hvordan de lurer deg nå

1-kronersboligen er nesten borte. I stedet oppgir flere meglere "månedlige utgifter" i stedet for pris.

Er det salg på Finn.no igjen? Foto: Finn.no
Er det salg på Finn.no igjen? Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har flere ganger tatt opp problematikken med uoversikteligheten rundt 1-kronersboliger på Finn og Tinde. Det vil si boliger med lokkepris 1 krone, noe som gjør at de kommer høyt opp på eiendomssøk, når man sorterer etter pris.

I forrige uke gikk Forbrukerombud Bjørn Erik Thon ut mot lurepriser i boligannonser, og fikk Finn.no til å fjerne slike annonser, da det ikke er lov å legge ut boliger med prisantydning 1 krone - med mindre selger faktisk vil godta 1 krone som salgssum.

Begrepsforvrirring?

Da DinSide Bolig tok en ny sjekk på Finn.no denne uken for å se om 1-kronersboligene var borte, var det en annen type lavprisboliger som havnet på toppen av listen. Rundt 15 boliger var avertert med en prisantydning fra rundt 5.000 til 8.000 kroner. Er selgere virkelig så desperate at de er villig til å godta under 10.000 kroner for en bolig?

Da vi gikk nærmere inn i prospektene viser det seg imidlertid at det ikke er prisantydning - men stipulerte månedlige utgifter. I noen tilfeller til og med uten avdrag beregnet i prisen, det vil altså si at månedlige utgifter kommer til å stige drastisk etter at den avdragsfrie perioden er over. Andre beregninger forutsetter at kjøper får husbanklån/startlån. Det er ikke første gang vi har lagt merke til dette, det men første gang vi har sett så mange boliger på en gang som har tøyet prisantydningsbegrepet så langt i samme retning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.