Se hvordan det kan bli

Har du lurt på hvordan det vil se ut med en ny farge på veggen hjemme? Nå kan du se det, uten å gjøre det grann!

SE HVA SOM SKJER: Appen viser deg hvordan det kan bli om du setter farge på veggen. Og den kan hjelpe deg med å finne farger som matcher. Foto: KRISTIN SØRDAL
SE HVA SOM SKJER: Appen viser deg hvordan det kan bli om du setter farge på veggen. Og den kan hjelpe deg med å finne farger som matcher. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fargevalg er vanskelig, fordi det er vanskelig å vite akkurat hvordan det kan bli seende ut når du har malt hele veggen med fargen fra den lille fargeprøven du har fått med deg fra butikken.

En farge som kan se fin ut på en 2x2 centimeter papirlapp, vil kunne se ganske annerledes ut når hele veggen eller også alle veggene, blir malt i denne fargen.

En ny app fra Nordsjö kan hjelpe deg med å se hvordan det faktisk blir seende ut om du maler hele stua blå, brun eller uansett hvilken farge du måtte lure på.

Les også: Slik kan du møblere med augmented reality

Ser du det for deg?

Nordsjös nye app, Visualizer, hevder at den skal gjøre det mulig for deg å se fargen på din egen vegg - før det males en eneste dråpe maling.

Appen bruker kamerafunksjonen på nettbrettet eller smarttelefonen og noe som kalles «augmented reality» (AR-teknologi), eller utvidet virkelighet.

Det som skjer, er at appen kombinerer data fra den fysiske verden, her direkte videobilder via kameraet på telefonen eller nettbrettet, med virtuelle data som altså er malingen du legger på i appen.

Med smartelefonen eller appen som vindu, kan du altså få et inntrykk av hvordan det blir om du maler stua rød, eller om du maler veggene i forskjellige farger.

Dette er ikke en ny teknologi, vi har også sett liknende apper både for TV-plassering og for møblering.

Les også: Augmented reality brukes også i biler

Slik virker det

Vi har lekt oss litt med denne hjemme i sofaen.

Her kan du se hvordan den virker i praksis:

Etter noen første veldig hoppende forsøk (ja, for bildet og fargene hopper veldig, om du ikke holder enheten helt i ro) hvor vi tenkte at dette var jo veldig urolig og upresist, synes vi at det etterhvert er ganske så artig å leke med.

Du må bare sørge for å hvile nettbrettet eller smarttelefonen på noe, for eksempel på knærne dine, så blir det lettere å fargelegge og å få fargene innenfor de grensene du setter.

Som du kan se i videoen, kan du sette grenser på veggen for hvor du vil avslutte én farge - og kanskje starte opp med en annen farge.

SETTER GRENSER: Du kan sette grenser der du vil at den ene fargen skal stoppe. Og kanskje vil du ha en annen farge på den andre veggen? Foto: KRISTIN SØRDAL
SETTER GRENSER: Du kan sette grenser der du vil at den ene fargen skal stoppe. Og kanskje vil du ha en annen farge på den andre veggen? Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merAppen registrerer også objekter i bildet, som bilder og møbler, og legger automatisk fargen rundt.

Les også: Prøvemal på et stort ark, og fest det på veggen

Velg farge

Du kan enten velge farge fra produsentens fargekart, eller du kan gjøre noe som er ganske så artig:

Du kan velge en farge du allerede har i interiøret ditt - for eksempel fargen på en sofa, fra et bilde på veggen eller et teppe.

Du klikker ganske enkelt på fargen du vil velge, så gir appen deg forslag om hvilken farge som kan matche - og videre ut fra det: Hvilke andre farger som kan passe til akkurat den fargen.

Og slik kan du utforske hvordan det kan se ut om du velger farger som kan fungere med farger du har på tepper, møbler og vegger fra før.

FINN EN FARGE SOM MATCHER: Trykk på fargen du vil matche fra ditt eksisterende interiør - og tjenesten foreslår farger som kan passe. Foto: KRISTIN SØRDAL
FINN EN FARGE SOM MATCHER: Trykk på fargen du vil matche fra ditt eksisterende interiør - og tjenesten foreslår farger som kan passe. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
FARGEKOMBINASJONER: Tjenesten foreslår farger som passer til den ene fargen du har valgt. Foto: KRISTIN SØRDAL
FARGEKOMBINASJONER: Tjenesten foreslår farger som passer til den ene fargen du har valgt. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merGøy og nyttig

Alt i alt synes vi dette er en artig tjeneste som kan gi deg inspirasjon til hva som kan passe av farger, og hvilke farger som kan passe sammen og med ditt øvrige interiør.

SAMMENLIKN: Du kan eksperimentere med en mengde farger og -kombinasjoner, og sammenlikne for å finne ut hva som passer best. Foto: KRISTIN SØRDAL
SAMMENLIKN: Du kan eksperimentere med en mengde farger og -kombinasjoner, og sammenlikne for å finne ut hva som passer best. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merSå kan du jo bare ta med deg fargekodene som blir foreslått til fargehandelen. Dersom du ikke vil bruke Nordsjös maling, kan fargehandelen hjelpe deg med å blande tilsvarende farge med maling fra en annen produsent.

Du kan få den som app til smarttelefon og nettbrett, både i AppStore og Google Play.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer