Test av pizzagjær vs tørrgjær

Se om pizzadeigen blir bedre om du velger pizzagjær

Slik gikk det.

VANLIG GJÆR MOT PIZZAGJÆR: Joda, der er forskjell. Vi har testet vanlig gjær mot pizzagjær, til pizzabaking. Foto: KRISTIN SØRDAL
VANLIG GJÆR MOT PIZZAGJÆR: Joda, der er forskjell. Vi har testet vanlig gjær mot pizzagjær, til pizzabaking. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert

Gjær er ikke bare gjær, som vi har sett når vi tidligere har testet fersk gjær mot tørrgjær. Det er også slik at det finnes tilsetningsmidler som du kan bruke sammen med gjæren, som lover bedre bakeresultat i form av luftigere bakst - men som egentlig lover mer enn de holder.

Den observante forbruker vil ha sett at det finnes flere typer gjær i butikken - og da tenker vi ikke på fersk versus tørrgjær. Det finnes også flere typer tørregjær: I tillegg til den originale, finnes det også en for søte deiger - og en egen for pizza.

Nå har vi satt pizzagjæren på prøve, og har laget pizzadeig med pizzagjær og med vanlig tørrgjær.

Spørsmålet vi ville ha svar på, var: Er det noen forskjell?

Pizzagjær er bedre

Vi tar like godt konklusjonen først som sist:

Pizzagjæren er bedre til pizzabaking.

I testen har vi laget en porsjon pizzadeig med vanlig Idun original tørrgjær, og en identisk porsjon bare med pizzagjær i tørrgjærform.

Vi fulgte oppskriften for pizzadeig som stod beskrevet på pizzagjær-pakken - og som for øvrig inneholdt egg. Denne oppskriften kan for anbefales, den resulterte i en veldig smakfull og sprø pizzabunn - både med vanlig gjær og med pizzagjær.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer