Innbruddstyvenes triks

Se opp for klistremerket

Tyver kan merke bilen din for å se om du er hjemme.

MERKET: På en bil som ikke brukes, vil dette klistremerket sitte på samme sted. Det bruker tyvene til sin fordel. Foto: Pål Joakim Pollen
MERKET: På en bil som ikke brukes, vil dette klistremerket sitte på samme sted. Det bruker tyvene til sin fordel. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I senere tid har det vært mye fokus rundt triksene innbruddstyvene bruker for å kartlegge om du er hjemme. Potet på trappa, teip på dørhåndtaket, tusjmerke på dørkarmen er bare noen av de utspekulerte metodene vi tidligere har omtalt her på DinSide.

Se også opp for en trebit utenfor porten, som en osloborger i fjor fattet mistanke for etter at den dukket opp tre dager på rad.

Men det er ikke nødvendigvis bare inngangspartiet eller på og rundt bolien du bør passe på. Bilen kan også være gjenstand for merking.

Klistremerker på felgene

Ifølge en pressemelding fra Gjensidige kan tyvene nemlig feste klistremerke på bilens felger. Det kan avgjøre om bilen har vært i bruk.

For kommer tyvene tilbake og klistremerket fortsatt er der de satte det - og står i nøyaktig samme posisjon på hjulet som da de klistret det på - vil de kunne anta at du er bortreist.

Er klistremerket borte, enten ved at det faller av eller at du har fjernet det, vil det være åpenbart at du er hjemme. Skulle det klare å henge fast etter en kjøretur, vil det sannsynligvis stå i en annen posisjon på felgen enn før du kjørte ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer