Se prisstigningen på din bolig

BOLIG: Boligprisstatistikken bekrefter våre inntrykk fra utallige visningsrunder. Prisene stiger, men det er stor forskjell på boligtypene. Se hvilken boligtype som stiger mest.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Eiendomsmeglerbransjens Boligpristatistikk viser en prisstigning på 1,5 prosent fra februar til mars 2004. Mer interessant er det imidlertid å sammenligne med fjoråret, og der er konklusjonen at vi har 11,7 prosent høyere priser i februar 2004 enn vi hadde i februar 2003.

Korrigert for inflasjonen var prisene 37 prosent høyere enn i forrige toppår, som var i 1987.

Hvilke boliger stiger mest?

Prisutviklingen avhenger av boligtype, og tallene fra den siste måneden viser at eneboligene økte mest i pris med 4,1 prosent.

To- og flermannsboligene steg med 2,5 prosent, mens prisnivået på leiligheter var tilnærmest uendret med en økning på 0,2 prosent.

Den lave renta redder økonomien

Boligkjøpets belastning på folks økonomi har hittil i 2004 vært lavere enn det var i 2003. Ifølge Eiendomsmeglerbransjens Boligpristatistikk må vi faktisk helt tilbake til 1997 for å finne like lave rente-utgiftsandeler.

Renteutgiftsandelen har sunket fra

  • 25 til 17 prosent for den enslige førstegangsetablereren med relativt lav inntekt

  • 13 til 9 prosent for det unge paret med relativt lav inntekt

  • 8 til 5 prosent for det etablerte paret med relativt høy inntekt

Kilde: Norges Eiendomsmeglerforbund

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer