Se prisstigningen på din bolig

BOLIG: Boligprisstatistikken bekrefter våre inntrykk fra utallige visningsrunder. Prisene stiger, men det er stor forskjell på boligtypene. Se hvilken boligtype som stiger mest.

Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmeglerbransjens Boligpristatistikk viser en prisstigning på 1,5 prosent fra februar til mars 2004. Mer interessant er det imidlertid å sammenligne med fjoråret, og der er konklusjonen at vi har 11,7 prosent høyere priser i februar 2004 enn vi hadde i februar 2003.

Korrigert for inflasjonen var prisene 37 prosent høyere enn i forrige toppår, som var i 1987.

Hvilke boliger stiger mest?

Prisutviklingen avhenger av boligtype, og tallene fra den siste måneden viser at eneboligene økte mest i pris med 4,1 prosent.

To- og flermannsboligene steg med 2,5 prosent, mens prisnivået på leiligheter var tilnærmest uendret med en økning på 0,2 prosent.

Den lave renta redder økonomien

Boligkjøpets belastning på folks økonomi har hittil i 2004 vært lavere enn det var i 2003. Ifølge Eiendomsmeglerbransjens Boligpristatistikk må vi faktisk helt tilbake til 1997 for å finne like lave rente-utgiftsandeler.

Renteutgiftsandelen har sunket fra25 til 17 prosent for den enslige førstegangsetablereren med relativt lav inntekt13 til 9 prosent for det unge paret med relativt lav inntekt8 til 5 prosent for det etablerte paret med relativt høy inntekt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.