Se, så effektiv!

Får du til dette, blir det ikke vanskelig å fylle peisen.

Bilde fra filmen som viser et smart handyman-triks for vedhoggeren. Foto: YouTube
Bilde fra filmen som viser et smart handyman-triks for vedhoggeren. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har man trær, har man også ved. Mange, spesielt hytteeiere, har anledning til å felle sin egen ved. Men det er ikke bare motorsag som skal til for å skaffe noen favner med fyringsved.

Videoen nedenfor demonstrerer hvordan en effektiv mann med kløyvøks i hånd gjør om en uhåndterlig kubbe til passende doser peisved på ett par minutters tid. Imponerende nok. Og deretter får vi se et smart handymann-triks, der mannen ved hjelp av tau og strikk jobber mange hogg mer effektivt. Dette bør du se om du har noen solide trær og et par kraftige armer til disposisjon. Video litt lenger nede i artikkelen.

Se også videoene av motorsag-gutta som ikke burde gjort det selv

Ikke bruk vanlig øks

Kløyvøkser har kiler på hver side av øksebladet, noe som gjør deg langt mer effektivt i prosessen med å gjøre en kubbe om til peisved. Varianten fra Fiskars, som vi ser i videoen, finner vi forøvrig i tre størrelser. Men kløyvøkser lages av mange produsenter.

Her er noen eksempler: Hos Jernia finner vi en Fiskars-variant for 549 kroner. Hos Felleskjøpet selger de en fra Osjord til 372 kroner, mens de også har noen varianter fra Fiskars, der prisene starter på 389 kroner. Det samme gjør Julas variant fra SA Wetterling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer