Se vårt eksempel: Sparer omtrent null på å kjøpe brukt

Hva betyr så dette i praksis? Vi har tatt utgangspunkt i Selmer Skanskas boliger på Badebakken, sentralt plassert langs Akerselva i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Dette boligkomplekset har blitt bygget i flere trinn, slik at noen av leilighetene allerede har vært bebodd i en periode, mens leilighetene som nylig har blitt ferdigstilt nettopp har blitt lagt ut for salg.

Vurderer du bolig på Badebakken er alle leilighetene selveierleiligheter, men de faller likevel i to kategorier:A) De helt nyoppførte leilighetene. Den nye tre-romsleiligheten vi så på, var 66 kvm og hadde en fast pris på 2.109.000 kroner.

B) Et annet alternativ er å kjøpe en av de "gamle" leilighetene i samme kompleks, men som befinner seg i nabooppgangen og f.eks. har vært bebodd i ett år.

Vi forutsetter at denne leiligheten er tilnærmet identisk med den overnevnte.

Siden denne boligen har vært brukt i ett år vil dagens markedspris være litt lavere enn for den splitter nye leiligheten. Selv om leiligheten er pent brukt, vil det uansett ha oppstått en viss slitasje, vi tar derfor utgangspunkt i at den "gamle" leiligheten ligger 100.000 kroner under den nye i pris.

Valgets kval

Som kjøper står du da i følgende situasjon: Du kan kjøpe den splitter nye til 2.109.000, eller den brukte til 2.009.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer