Se verdens dyreste leilighet

Her er de første "bildene" av verdens dyreste leilighet i verdens dyreste eiendomsby.

Publisert
Sist oppdatert

Her er de første tegningene av det som sannsynligvis er verdens dyreste leilighet. Den er fortsatt under bygging, og skal ikke stå ferdig før om to år. Men allerede er dette et av klodens mest omtalte boligprosjekter.

Fantasipriser

Aktuelle nettsider

 • One Hyde Park
 • Mandarin Oriental
 • Boligprosjektet ved Hyde Park, slik det skal fremstå om ett par år. Foto: APS Project Management
  Boligprosjektet ved Hyde Park, slik det skal fremstå om ett par år. Foto: APS Project Management Vis mer
  Se verdens dyreste leilighet
  Beboerne i One Hyde Park kan nyte service fra luksushotellet Mandarin Oriental. Foto: Mandarin Oriental
  Beboerne i One Hyde Park kan nyte service fra luksushotellet Mandarin Oriental. Foto: Mandarin Oriental Vis mer

  Adressen One Hyde Park tegner til å bli en av Londons aller mest fornemme. Dyrest blir den store penthouse-leiligheten. Prislappen på 100 millioner pund som siteres i Daily Mail er nesten ikke til å fatte. Det tilsvarer en drøy milliard i kroner (!).


  Startprisen for de billigste leilighetene av de 80 i prosjektet er også relativt stiv: 4 millioner pund (nesten 43 millioner kroner) må du ut med skal vi tro avisen The Telegraph. Til sammenligning er en av Norges dyreste leiligheter solgt på Tjuvholmen for 40 millioner kroner (den er 300 kvadratmeter stor).

  Russerne kommer

  Den største kjøpegruppen i dette boligprosjektet er russere, som utgjør en tredjedel av kjøperne til nå, i følge Daily Mail. Deretter følger kjøpere fra Midt-Østen, briter og diverse amerikanske og europeiske investorer.

  Sunday Times skriver at halvparten av luksusleilighetene er solgt.

  Skuddsikkert

  Med på handelen av de ypperste leilighetene kan det følge både skuddsikre vinduer foran utsikten mot Hyde Park og Knightsbridge, spesialanlegg for luftrensing, og såkalte panikk-rom.

  Boligkomplekset får sitt eget spa, squash-anlegg og private rom for vinsmaking, skriver Telegraph. Dessuten vil eiendommen knyttes til nærliggende Mandarin Oriental Hotel via en passasje under bakken. Hotellet vil stå for ekstratjenester til boligeierne som concierge.

  Arkitektene er Rogers Stirk Harbour + Partners og interiøret er designet av Candy & Candy.

  DinSide har tidligere omtalt dette byggeprosjektet, som etter planen skal ferdigstilles i 2010.

  Leie fremfor å eie? Denne penthousleiligheten i New York sies å være verdens dyreste i sitt slag

  Dyreste boligby

  Verdens dyreste boliger finnes i London, skal vi tro en studie fra eiendomskonsulentene CB Richard Ellis Hamptons International.

  Kvadratmeterprisen i det øverste segmentet i London overstiger med god margin prisene som finnes i New York City, og det samme gjør prisene på andre sentralt beliggende eiendommer.

  Her er boligboble-byene

  DINSIDE FØLGER BOLIGPRISENE:  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer