Seks av ti har fortsatt kasse-TV

Nordmenn ligger på flatskjermtoppen i Norden. Men vi har fortsatt ikke kastet bort de gode, gamle kasse-TV-ene våre.

Flatskjermsalget i Norge har tatt av, og elektronikkbransjen mener noe av grunnen er at folk skjønner hvilke fordeler den nye teknologien gir. Men fortsatt er det mange som ikke vil kvitte seg med den gode, gamle kasse-TV-en sin.
Flatskjermsalget i Norge har tatt av, og elektronikkbransjen mener noe av grunnen er at folk skjønner hvilke fordeler den nye teknologien gir. Men fortsatt er det mange som ikke vil kvitte seg med den gode, gamle kasse-TV-en sin. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en rykende fersk nordisk undersøkelse utført av analyseselskapet Carat for Elkjøp. Undersøkelsen baserer seg på svar fra over 5.000 personer i Norden, derav cirka 1.000 i Norge.

Undersøkelsen avslører at 34 prosent ikke har skiftet ut den gamle gigant-TV-en med en slankere skjerm. Ytterligere 24 prosent sier de både har flatskjerm og kasse-TV i hjemmene sine. Osloborgerne er de som henger mest etter i utviklingen, der er det 45 prosent som fortsatt bare har kasse-TV. Nordlendingene ligger lengst fremme med å innlemme den nyeste TV-teknologien i hverdagen, der nærmere 50 prosent har kastet ut kasse-TV-en til fordel for flatskjermen.

– Normalt beholder folk flest den gamle TV-en så lenge som mulig, og plasserer den gjerne på barnerommet eller hytta når den nye flatskjermen kommer i hus, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Brekke i Elkjøp.

Lurer du på hvilken flatskjerm du skal kjøpe? Les DinSides tester her!

Norge på flatskjermtoppen

Men på tross av at mange fortsatt tviholder på den gamle TV-en, har salget av flatskjermer tatt av her til lands: Sammenliknet med våre nordiske naboer ligger nemlig Norge langt fremme på salget av flatskjermer. Over 60 prosent av de spurte nordmennene svarer de har flatskjerm i huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer