Selg før du kjøper

I trange tider anbefaler bankene å selge før du kjøper.

Seks av ti selger bolig før de kjøper ny, skriver Aftenposten i dag. Foto: Colourbox.com
Seks av ti selger bolig før de kjøper ny, skriver Aftenposten i dag. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en anstrengt økonomi, råder bankene deg til å selge boligen før du kjøper. Det skriver Aftenposten i dag. Seks av ti selger bolig før de kjøper i dagens marked.

Frykten rir boligmarkedet og får mange til å sikre seg. Stadig flere selger bolig før de kjøper nye for å sikre seg mot å bli sittende med to boliger i lang tid.

Dette er en av forklaringene på det store tilbudet av leiligheter til salgs. Salg før kjøp er vanligere i leilighetsmarkedet, mens kjøperne av større familieboliger sjelden tør å gamble med at de finner den boligen de er på jakt etter før overtagelse, skriver Aftenposten.

Den blodige avisdekningen påvirker boligprisene

Bankenes anbefaling

- I dagens marked anbefaler vi de som har stram økonomi, eller en økonomi som er satt under press, å selge før de kjøper nytt, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til Aftenposten.

Hun sier at banken har strammet litt inn på utlånspraksisen og at kundene i samtaler blir utfordret både på prisforventninger og på hvor lang tid det tar å selge boligen.

Hvordan selge i tregt marked?

- Hovedrådet mitt er å tenke seg litt om før en legger ut annonsen. Det er mange boliger til salgs, og det er lett at boligen drukner i mengden, sier boligstylist Liv Ellefsen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.