Selg før du kjøper

I trange tider anbefaler bankene å selge før du kjøper.

Seks av ti selger bolig før de kjøper ny, skriver Aftenposten i dag. Foto: Colourbox.com
Seks av ti selger bolig før de kjøper ny, skriver Aftenposten i dag. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en anstrengt økonomi, råder bankene deg til å selge boligen før du kjøper. Det skriver Aftenposten i dag. Seks av ti selger bolig før de kjøper i dagens marked.

Frykten rir boligmarkedet og får mange til å sikre seg. Stadig flere selger bolig før de kjøper nye for å sikre seg mot å bli sittende med to boliger i lang tid.

Dette er en av forklaringene på det store tilbudet av leiligheter til salgs. Salg før kjøp er vanligere i leilighetsmarkedet, mens kjøperne av større familieboliger sjelden tør å gamble med at de finner den boligen de er på jakt etter før overtagelse, skriver Aftenposten.

Den blodige avisdekningen påvirker boligprisene

Bankenes anbefaling

- I dagens marked anbefaler vi de som har stram økonomi, eller en økonomi som er satt under press, å selge før de kjøper nytt, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR til Aftenposten.

Hun sier at banken har strammet litt inn på utlånspraksisen og at kundene i samtaler blir utfordret både på prisforventninger og på hvor lang tid det tar å selge boligen.

Hvordan selge i tregt marked?

- Hovedrådet mitt er å tenke seg litt om før en legger ut annonsen. Det er mange boliger til salgs, og det er lett at boligen drukner i mengden, sier boligstylist Liv Ellefsen til DinSide.

Hun mener at altfor mange velger å selge boligen uten å gjøre de riktige forberedelsene først og har mange tips til hvordan du kan få en bedre pris for leiligheten din. Les mer her

Du bør også ha et edruelig forhold til hvilken pris du kan få for leiligheten din. Informasjonssjef Roger Nyborg i Norges Eiendomsmeglerforbund sier at du må ta innover deg at markedet ikke er det samme nå som for 1,5 år siden.

- Da hadde vi en prisvekst som var veldig stor. Når du skal selge, må du innse at du ikke kan forvente den samme veksten i dagens marked. Du bør ha en nøktern holdning til hva du kan forvente å få, og regne med at det tar tid, sier Nyborg til DinSide.

Hva er boligen din verdt akkurat nå?

Bytt kjøkken

I sommer spurte DinSide boligtakserer Bjørg Strømmen og eiendomsmegler André Volberg om hvilke grep som kan gi god pris på boligen. Her er noen av de viktigste punktene:

 • Skift til et moderne, men ikke alt for dyrt kjøkken.
 • Friske overflater er et pluss. Mal eller tapetser.
 • Balkong er bra!
 • Peis kan også være en god investering. En lett peisovn med glassvegger er bedre enn en stor engelsk peis.
 • Les mer om hvordan du gjør boligen til en pengemaskin

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer