Boligsalg

Selge bolig? Unngå disse fellene

Det koker på boligmarkedet om dagen. Vurderer du å selge nå, bør du få med deg rådene i saken under først.

PRISENE ØKER: Boligmarkedet har en kraftig vekst i juni forteller Henning Lauridsen, adm. dir. i Eiendom Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligmarkedet er hett om dagen:

  • I den ferske utlånsundersøkelsen til Norges Bank rapporterte bankene om økt etterspørsel etter boliglån i årets andre kvartal, noe som står i kontrast til forrige undersøkelse der bankene forventet kraftig fall som følge av virusutbruddet og smittevernstiltakene.
  • Eiendom Norges juli-tall viste en nominell vekst på 0,4 prosent, slik at boligprisene nå er fem prosent høyere enn for ett år siden.
  • Da Dinside tok en prat med Finn.no i begynnelsen av juli, kunne de fortelle om vekst både i antall boliger til salgs, samt høyere prisantydninger enn i fjor sommer.

Dersom du sitter i egen bolig og tenker at er en gyllen anledning til å øke boliglånet (grunnet de lave rentene) og kjøpe deg opp i størrelse og standard, bør du først lese boligsalg-rådene som følger.

1. Skaff deg erfaring

Er det slik at du ikke har solgt bolig du eier før, altså at du er førstegangsselger, kan du med fordel snakke med familie og kjente som har erfaring med boligsalg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer