Selge sjæl?

BOLIGSALG: Selge boligen sjæl? Eller bidra til meglerens millionlønn?

Publisert
Sist oppdatert

- Dersom du ikke selger leiligheten din sjæl, får du sparken, sa en av DinSides overordnede til en av kollegaene mine, la oss kalle ham Myke Martin, for en tid tilbake siden.- Det har du kompetanse og kunnskap nok til.

Den stakkars, stakkars journalisten med jussbakgrunn skulle selge leiligheten sin. Med studielån i juriststørrelse, så var det vel ikke så moro å risikere jobben på å hyre megler til salget av kåken.

Og ettersom jeg selv er journalist, så burde kanskje også jeg gå for å selge på egen hånd. Til og med forbrukerombudet mener at folk ikke bør være så teite at de setter ut salget.

- Det er for så vidt ingenting i veien for å sløyfe megleren til selve salgsjobben, sier jurist og rådgiver Christina Moestue i Forbrukerrådet til Forbrukerportalen.no. - Da må man ta seg av visninger, budrunde og skriving av kontrakt på egen hånd.

Første scenario

Hos Selgboligenselv.no koster det cirka 9.000 kroner å gjøre jobben selv. I tillegg kommer utgifter til takstmann som p.t. kan utgjøre cirka 3.000 kroner. Og: fremgangslista lang som et år med dårlig avling, oppsigelse og renteoppgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer