Selger bolig kun på nettet

Når målgruppen for en bolig er internett-brukere, velger flere meglere bort annonsene i avisa.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om leiligheten allerede er solgt til litt over prisantydning for 1,3 millioner kroner, ligger prospektet til Landingsveien 17 fortsatt ute hos Tinde.

Med pris på rundt en million er Landingsveien 17 for nettbrukere.
Med pris på rundt en million er Landingsveien 17 for nettbrukere. Vis mer


"DENNE LEILIGHETEN BLIR KUN ANNONSERT PÅ INTERNETT!" står godt synlig i teksten, og vi spør oss selv hvorfor. At annonsen på papir er valgt bort forutsetter jo at megleren ikke har noen som helst tro på at noen tusenlapper til Aftenposten eller lokalavisa vil gi avkastning. Megleren i dette tilfellet er DnB eiendom, hvor vi må anta at det treffes rasjonelle valg.

- Vi fikk en god pris ved å bare annonsere på internett, og da så vi ingen grunn til å bruke penger på en avisannonse, forteller DnB megleren Erik G. Eiklid. Han legger til at å droppe annonsen i avis bare kan gjøres for forholdsvis rimelige boliger med yngre kjøpere.

Selger bolig kun på nettet

  1. Sjekk hva boligen din er verdt nå.


- Annonsering i avis er dyrt, og har kort levetid, sier daglig leder Børge Finneid hos meglerfirmaet Krogsveen på Bekkestua. En annonse i Aftenposten kan fort koste 7.000 - 10.000 kroner, og har effekt bare en dag.

- Ikke sjelden har vi valgt bort annonsen på papir og heller satset på å skape interesse for objektet på nettet i første omgang. Dette har vi gjort med leiligheter hvor den typiske kjøperen er ung og sannsynligvis nettbruker.

- Vi kan imidlertid ikke gjøre det på den måten med objekter hvor målgruppen er blant den eldre garde.

Finneid har likevel ikke noen tro på papirannonsenes død i nær fremtid.

- Nordmenn er litt treige, og føler fortsatt større trygghet hvis et objekt er annonsert på papir, sier han. Det er mulig de tror at en papirannonse sikrer at de slipper å være alene på visningen - dette er en situasjon nordmenn misliker sterkt. Vi liker oss best i flokk, mener han.

Hva er boligen din verdt akkurat nå? Sjekk her - i DinSides boligkalkulator

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer