Selger stil? Eiendomsmeglerens kommentar

Alle boligstylerne vi har vært i kontakt refererer til økte salgspriser og økonomisk fortjeneste. Amerikanerne hevder du kan øke verdien på boligen din med opptil 20 prosent om du får hjelp av en boligstylist før visning. Hva sier norske eiendomsmeglere?

Publisert
Sist oppdatert

- Du får ikke nødvendigvis bedre pris på en leilighet ved hjelp av boligstyling, sier Kristen Brekke, eiendomsmegler i iHus. Han har brukt boligstylere ved salg av flere leiligheter.

Men Brekke peker på andre fordeler, som også kan ha økonomisk verdi: - Boligstyling kan imidlertid gjøre boligen lettere å selge, og min erfaring sier at det går raskere.

Det sier seg jo selv at jo færre visningsrunder, jo mindre utgifter blir det for selger til eiendomsmegleren. I tillegg kan det være en viktig logistisk faktor, om du trenger å frigjøre kapital fort.

- Er leiligheten tom vil jeg alltid anbefale det, sier Brekke. Det er skjelden lett å selge helt tomme leiligheter. Ellers vil vi anbefale hjelp etter behov.

Det kan nemlig være litt vanskelig å skille seg av med personlige effekter, selv om det kun er for en helg. Men husk: selv om du synes et bilde av pus eller lille Mia med is i hele ansiktet er vidunderlig søtt og pynter opp, kan det være nettopp det som ødelegger litt av helhetsinntrykket til kjøper.

BILDESPESIAL: Se før- og etter-bildene her.

Priseksempler: Så mye koster det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.