Selgeren forteller ikke alt

Undersøk både bolig og omgivelser nøye slik at du vet hva det er du har tenkt å kjøpe. Vær lur for din egen skyld.

Publisert

I snitt flytter nordmenn hvert tiende år. Selger vil derfor som oftest ha bodd i boligen i flere år. Da er det lett å venne seg til lyter og mangler ved både boligen og nærområdet.

Selv om selger har opplysningsplikt, bør du ikke regne med at han vil fortelle deg at naboen fester ofte, eller at barna i området benytter hagen som fruktbutikk. Rett og slett fordi han ikke ser det som et problem.

Bruk nettverket

Dersom du kjenner noen som bor i det området du kikker på, vil det være lett å få vite det du trenger. Det kan også være at du har bekjente som av en eller annen grunn er godt kjent i det nabolaget du lurer på å flytte til.

Benytt deg av eget og venners nettverk for å skaffe deg opplysninger som er av betydning for hvorvidt du ønsker å bosette deg i et spesielt område.

Naboprat

Dersom du får anledning kan det lønne seg å slå av en prat med naboene. En selger forteller for eksempel at leiligheten er stille, mens naboene har forteller at damen i etasjen under har pianoundervisning hele formiddagen.

Dette har ikke selger plikt til å fortelle deg, og han kan ha sitt på det tørre når han forteller at det er stille. Han snakket selvfølgelig om trafikkforholdene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.