Selges for elleville summer

Nå returnerer flere av Ikeas gamle møbler.

NY DRAKT: Gamle Ikea-produkter selges for elleville summer, deriblant stolen Cavelli. Foto: Bukowskis
NY DRAKT: Gamle Ikea-produkter selges for elleville summer, deriblant stolen Cavelli. Foto: Bukowskis Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå 60 år siden Ikea kom til Norge og 80 år siden møbelkjeden ble lansert internasjonalt og det feires med en rekke klassikere som returnerer i ny drakt.

- For å markere dette bringer Ikea tilbake et utvalg av sine klassiske ikoner med en moderne vri fra designarkivet i en kolleksjon vi har kalt Nytilverkad, forteller Stine Odland, pressevakt i Ikea Norge, til DinSide.

Odland forteller at det også kommer flere ikoner tilbake i perioden 2023 til 2025.

Tidligere har vi sett eksempler på nyere produkter som har tatt av i sosiale medier og blitt utsolgt i butikk på kort tid, for deretter å bli solgt videre for ville summer.

Selges for høye summer

Mange av møbelkjedens vintage-møbler tar av på salgsnettsteder og i auksjonshus for mye høyere priser enn da de først kom ut i butikk.

- I siste åra har vintage-møbler opplevd en gjenoppblomstring. Vi er glade for å se en kontinuerlig interesse og ønske om Ikea-produkter, sier hun.

Blitt samleobjekter

Odland forteller at noen av produktene deres er blitt samleobjekter og flere av klassikerne selges på auksjonshus og markedsplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer