Selvbetalende luksusleilighet?

Leiligheten i Hemsedal kan betale seg selv etter betaling av fellesutgifter.

Hemsedal skisenter:  Det er alltid så fint vær også.  Foto: Jorunn Vilkår
Hemsedal skisenter: Det er alltid så fint vær også. Foto: Jorunn Vilkår Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den drømmen vi bærer på: Å kunne eie en elegant seilbåt i Kroatia eller en luksuriøs leilighet i Hemsedal uten at det koster oss et øre. Uteleieinntekter dekker både drift, slitasje og kapitalkostnader. Vi behøver ikke engang å leie den ut hele tiden. Innimellom laster vi haremet, eller gutta på alt for mye tur, inn i bilen og durer opp til vannskillet.

Drømmen kan bli virkelig?

Det har ofte blitt presentert prosjekter, både i hytte- og båtmarkedet som har sett ut som de kunne oppfylle drømmen, men vanligvis rakner idyllen raskt: Det har ikke blitt så mye utleie som forespeilet, eller utleieprisen har blitt lavere, eller finansieringen og driften har blitt dyrere.

En vri tilretteleggerne har gjort, er å garantere leieinntektene. Dessverre har noen av selskapene som har stilt garantier vist seg å være svakt kapitalisert. Når man selger båter for flere millioner, er det ikke så betryggende at leieinntektene er garantert av selskaper som trass i navn som Prestige World Wide Yacht Leasing har 50.000 kroner i egenkapital.

Nokså god garantist i Hemsedal

På Finn ligger det nå til salgs tre leiligheter i Tinden Apartments i Hemsedal. Planbo Resort AS bygget Tinden i 1996 og drev det i egen regi i ti år, før man i 2006 solgte de fleste av de 16 leilighetene. Én leilighet ble beholdt, og selges i disse dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer