Selvgjort og velgjort

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan selge boligen din selv, og kutte meglerutgifter. Penger spart er som kjent penger tjent - men en avgjørende faktor er selvfølgelig salgssummen. Kan en privat selger få like mye igjen som en profesjonell megler?

Tre leiligheter, tre priser. Har valg av megler noe å si? Illustrasjon: Per Ervland Foto: OBOS/Per Ervland
Tre leiligheter, tre priser. Har valg av megler noe å si? Illustrasjon: Per Ervland Foto: OBOS/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med en gang: Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som påvirker en leilighets salgssum. Er det naboen, som bestemmer seg for å lufte hunden på dem som kommer på visning - eller lager illeluktende mat og lufter ut i oppgangen? Kanskje er det meglerens oppførsel, eller hvordan leiligheten presenteres. Er det dagsformen til dem som er på visning som avgjør - eller er det rett og slett været?

Været er det vanskelig å gjøre noe med. Ustyrlige naboer også (selv om det kan lønne seg å be dem om å oppføre seg pent de timene du har visning). Valg av megler kan imidlertid vise seg å være viktig, men det kan være vanskelig å sammenligne meglere mot hverandre.

I løpet av to februaruker ble tre nesten identiske hybelleiligheter solgt i et OBOS-borettslag i Oslo. Den ene brukte OBOS-megleren, den andre selgeren brukte DnBNOR Eiendom, mens den tredje solgte selv, gjennom AdvokatOppgjør. Fikk det noe utslag for prisen på de solgte leilighetene?

Ut av tabellen leser vi følgende: De tre leilighetene gikk for et relativt likt beløp. Leilighet 2 gikk for høyest sum, men var også den eneste med et nyere kjøkken. Dette var også den eneste leiligheten som gikk over takst. Leilighet 1 gikk til takst og Leilighet 3 gikk under takst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer