Selvrensende husmaling til trehus

Lei av å vaske husveggen? Da kan Nordsjös nye husmaling være noe for deg.

Selvrensende: Nordsjös nye husmaling skal holde seg skinnende hvit og blank i opptil 16 år, slik at du slipper den årlige husvasken. Foto: MYRESJÖHUS
Selvrensende: Nordsjös nye husmaling skal holde seg skinnende hvit og blank i opptil 16 år, slik at du slipper den årlige husvasken. Foto: MYRESJÖHUS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For at malingen ikke skal spises opp og huset angripes av sopp og alger, anbefales det å gi boligen en real vask hvert år.

Er du flink til å gjøre dette, sparer du altså ikke bare huset men også malingen - og du må ikke male huset like ofte.

Men med Nordsjös nye maling skal du faktisk kunne slippe helt unna husvasken:

Husmalingen One Super Tech har nemlig selvrensende egenskaper som skal bidra til å holde overflaten ren i all slags vær.

NB: Ikke bruk husvask hvis du har selvrensende vinduer!

Testet i Bergen og fjellheimen

Eksteriørmalingen One har vært på markedet i et par år, og er på det svenske forsikringsselskapet Folksams liste over anbefalte husmalinger. En av grunnene til det, er at den tåler regn etter kun én times tørketid.

One Super Tech er en ren akrylmaling, uten iblandete alkyder, et stoff som er vanlig i oljemaling. Malingen skal være særdeles glatt og hard, som skal føre til at skitt og vann preller av.

– Vi har videreutviklet og gjort forbedringer, så erfaringene fra forrige "generasjon" er også med på å bidra til at vi kan love 16 års holdbarhet, sier Frode Maurice produktsjef i Akzo Nobel som står bak Nordsjö, til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.