Ny robotstøvsuger fra iRobot:

Selvtømmende støvsuger

Kan støvsuge 30 ganger uten at du må løfte en finger

SELVTØMMENDE: Nå kan robotstøvsugeren din tømme seg selv når den er full. Foto: iRobot.
SELVTØMMENDE: Nå kan robotstøvsugeren din tømme seg selv når den er full. Foto: iRobot. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Robotstøvsugere er i vinden som aldri før, og det er ikke nødvendigvis lett å navigere seg gjennom produktjungelen for å finne den beste til sitt bruk.

Derfor gjør Dinside stadig tester av nye produkter, for å hjelpe deg et stykke på veien.

I en test utført av de svenske energimyndighetene tidligere i år fant de ut at robotstøvsugerne som var med i testen klarte å ta bort 91 til 97 prosent av støvet på hardt gulv og fra 61 til 93 prosent på tepper.

Da vi testet den svenske testvinneren i 2017, Electrolux MotionSence, så vi at den skiller seg fra de andre støvsugerne ved at den er triangelformet – i motsetning til de andre som er runde.

Dette kan være en fordel hvis du har mange vinkler i boligen din. En annen ting som for mange betyr en del er hvor mye støv en støvsuger kan bære på, før du må tømme den for innhold.

Fiffig funksjon

TØMMES: Ved hjelp av vakkum, tømmer støvsugeren seg selv på ladestasjonen. Foto: iRobot
TØMMES: Ved hjelp av vakkum, tømmer støvsugeren seg selv på ladestasjonen. Foto: iRobot Vis mer

Da Dinside testet robotstøvsugere var det støvsugeren fra iRobot som vant, og nå har produsenten kommet med en kjærkommen funksjon på sin nyeste modell, Roomba i7+. Støvsugeren kjører nemlig bare tilbake til ladestasjonen når den er full, og det beste er at den tømmer seg selv.

Stasjonen er utstyrt med en vakuumpumpe som tømmer støvsugerinnholdet opp i en beholder, og beholderen har plass til at støvsugeren kan tømme seg hele 30 ganger før beholderen må tømmes.

Men det vil i praksis si at støvsugeren kan rydde for deg hele 30 ganger uten at du trenger å gjøre noe som helst.

Nå må det nevnes at iRobot ikke er første støvsuger ut med denne funksjonen, både Ecovacs og Toshiba har tidligere vært ute med selvtømmende støvsugere, men vi liker at stadig flere tilbyr denne hjelpende hånda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer